Connect with us

Primăria Iași a primit trei oferte pentru reabilitarea parcului din Ciurchi

parcul ciurchi

Spații verzi

Primăria Iași a primit trei oferte pentru reabilitarea parcului din Ciurchi

Licitația privind reabilitarea parcului din Ciurchi a intrat în fază de evaluare tehnică și financiară a ofertelor. Potrivit reprezentanților Primăriei Iași, trei societăți s-au înscris la procedură. Valoarea estimată a contractului trece pragul de 20 milioane lei, fără TVA.

Ofertanții sunt următoarele asocieri de firme: Conest – Ecostratos – Construct Mapcom – Arthenis, Garden Center Grup – Ro Verde Landscaping și MBS Group – Urba. Municipalitatea și-a stabilit ca termen de finalizare a licitație luna octombrie.

parc ciurchi
Suprafața parcului Ciurchi este de 5,8 hectare

Conform proiectului de reabilitare, vor fi plantați peste 120 de arbori (foioși), 1.000 de arbuști, circa 2.000 de specii floricole și graminee ornamentale, iar o suprafață de 5,6 hectare va fi înierbată . La nivel de mobilier urban, proiectul prevede bănci (cu sau fără spătar), șezlonguri, mese de șah, echipamente de joacă, echipamente fitness (inclusiv pentru seniori), un teren de sport multifuncțional, coșuri de gunoi, pergole, echipamente pentru parc dedicat câinilor, o platformă subterană de colectare a deșeurilor și, nu în ultimul rând, sisteme de tutorare arbori.

parc ciurchi
O schiță a facilităților propuse

„Adiacent utilării moderne a spațiului, refuncționalizării, reabilitării aleilor, trasării unor căi de acces logice și mobilării adecvate a parcului este luată în considerare reabilitarea spațiului verde aferent, amenajare care, pe lângă beneficiile pentru mediu, va avea un aport important la integrarea spațiului în peisajul local și la îmbunătățirea estetică și funcțională a zonei”, se arată în caietul de sarcini aferent procedurii de licitație.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Spații verzi

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top