Connect with us

Primele imagini: o clădire simbol a Iașului, la pământ

Repere istorice

Primele imagini: o clădire simbol a Iașului, la pământ

Clădirea Compan din zona Moara de Foc a fost demolată în totalitate. Cu un regim parter și 3 etaje, imobilul a fost dezafectat pe parcursul a câtorva zile, cu scandal: nori de praf au acoperit zona spre nemulțumirea locuitorilor și a trecătorilor. Sesizată de cetățeni, singura măsură luată de Poliția Locală a fost amendarea firmei în mai multe rânduri, de fiecare dată fiind aplicat cuantumul maxim al sancțiunii (2.500 lei).

Nori de praf au acoperit Păcurariul în timpul demolărilor

Demolările pe teren vor continua: încă un corp de clădire cu un regim mediu de înălțime urmează să fie dezfectat, alături de construcții ceva mai mici aflate spre calea ferată.

Pe terenul de 12.000 mp va fi construit un supermarket Lidl, în condițiile în care la circa 500 metri de acest amplasament se află un alt magazin de acest fel. Zona spațiului comercial va ocupa circa 9.500 mp și va fi construit un magazin cu o înălțime maximă de 10 metri, la un regim cu parter și un etaj. Restul suprafeței, spre calea ferată, va fi utilizată pentru ridicarea unei clădiri multifuncționale cu o înălțime maximă de 17 metri la un regim cu subsol, parter și 3 etaje.

Sursă foto: Facebook/Silviu Gurlui

Autorizația pentru construirea centrului comercial a fost emisă pe 29 aprilie, în condițiile în care plenul Consiliului Local a aprobat planul urbanistic zonal în august 2019.

Ultima parte a clădirii a fost demolată luni, 3 august
Clădirea Compan, înainte de demolare

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Repere istorice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top