Connect with us

Primele „rezultate” ale cuplului Chirica-Alexe: Iașul, redus la tăcere

Opinii

Primele „rezultate” ale cuplului Chirica-Alexe: Iașul, redus la tăcere

Primăria Iași face proiecte, mereu face proiecte. Așa susține de 19 ani actualul primar Mihai Chirica (PNL, ex-PSD), în toate calitățile sale anterioare și actuale. Acum, când acele proiecte ar trebui să conteze, dacă ar fi existat, Iașul este la coada vacii: din fondul de reziliență, bani UE, de 30,4 miliarde euro, Iașul, cu primar PNL, cu șef al Consiliului Județean PNL, cu guvern PNL, cu președinte PNL, obține firimituri.

Clujul are alocați bani – de vreo câteva miliarde de euro –  pentru metrou și cale ferată, Clujul are proiecte, proiecte pe care primarul Chirica le ia în râs: pentru edilul-șef al Iașului este mai important să planteze gazon (!) decât să aibă o viziune de dezvoltare pentru unul dintre cele mai mari orașe europene.

Guvernul a dat publicității Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în forma în care va fi înaintat Comisiei Europene pentru aprobare. Singurul proiect al Iașului este un așa-zis drum nou de intrare în oraș, dinspre Podu Iloaiei, pe relația Lețcani Vest – Uricani – Cicoarei. Un proiect evaluat în PNRR la 88 milioane euro pentru 15 km de drum.

Clujul este inclus în PNRR cu realizarea unei linii de metrou de 1 miliard de euro pe o lungime de 13 km. În concepția primarului Iașului Mihai Chirica un astfel de proiect nu va fi realizat – nu mai departe de alaltăieri declara acest lucru la una dintre televiziunile lui preferate. La fel spunea și la începutul anului, la dezbateri publice pe bugetul Iașului, când a fost confruntat de un cetățean nemulțumit de lipsa de viziune a actualului șef din Primăria Iași. Acum, Clujul are în dreptul lui un miliard de euro. Iașul nu are așa ceva. Dar Clujul nu are doar metroul, are și cale ferată modernizată inclusă spre modernizare, cu o valoare de 1,8 miliarde euro156 km.

Iașul rămâne cu promisiunile cuplului Chirica-Alexe, actualul primar intrând în PNL doar pentru a-și asigura un nou mandat, iar Alexe mizând pe o așa-zisă popularitate a primarului în funcție pentru a-și asigura el însuși șefia CJ Iași. Un eșec de proporții al cuplului Chirica-Alexe: niciun un proiect vital al Iașului nu face parte din PNRR.

Descarcă PNRR

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Opinii

To Top