Connect with us

Primul tramvai nou ar putea circula la Iași din decembrie 2018

Acest tip de tramvai circulă la Cluj

Trafic

Primul tramvai nou ar putea circula la Iași din decembrie 2018

Iașul a fost inclus pe lista orașelor ce ar urma să beneficieze de autobuze electrice și tramvaie printr-un program derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).

Pentru Iași au fost prevăzute 24 de autobuze electrice cu o lungime de 10 m şi 31 de staţii de încărcare (65,5 milioane lei), 20 de autobuze electrice cu o lungime de 12 m şi 26 de staţii de încărcare (66,7 milioane lei) şi 16 tramvaie (219,4 milioane lei).

Din informațiile apix.ro, primul tramvai nou ar putea ajunge la Iași în decembrie 2018, iar restul vor fi livrate până în 2020. În ceea ce privește autobuzele electrice, mijloacele de transport sunt programate să fie livrate începând cu luna iulie 2019.

Apix.ro vă pune la dispoziție, în premieră, orașele înscrise în program, alături de numărul de vehicule de care ar putea beneficia:

„Conform documentelor programatice de la nivel european, dezvoltarea mobilităţii urbane trebuie să devină mult mai puţin depen­dentă de utilizarea autoturismelor, prin schimbarea accentului de la o mobilitate bazată în principal pe utilizarea transportului public de înaltă calitate şi eficienţă, redu­cerea utilizării autoturismelor în paralel cu utilizarea unor categorii de autoturisme nepoluante“, se arată într-un document-suport al acordului ce va fi semnat între Pri­măria Iaşi şi MDRAP.

Primăria va cofinanța fiecare proiect cu 2% din valoarea eligibilă.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Trafic

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top