Connect with us

Nicolina: Trei luni de restricții de circulație pe mai multe străzi

Lucrările la rețelele de termoficare vor fi gata în octombrie

Trafic

Nicolina: Trei luni de restricții de circulație pe mai multe străzi

Lucrările executate la rețelele de termoficare din Nicolina vor determina restricții de circulație în acestă zonă. Potrivit Primăriei, lucrările au ca termen de finalizare luna octombrie și, în funcție de necesități, traficul pe unele străzi va fi închis parțial sau total.

Astfel, circulația rutieră va fi restricționată pe strada Orientului (sectorul de drum cuprins între strada Minervei și strada Egalității), urmând să se asigure rute ocolitoare prin intermediul străzilor Orientului, Minervei, Gheorghe Doja, Egalității și Bradului. Afectate de anumite restricții rutiere vor fi și străzile Pantelimon Halipa și Sălciilor.

Primele lucrări au început în 11 iulie pe str. Pantelimon Halipa, afectând o bandă de circulație a acesteia, și pe str. Bradului, pe care vor realiza o subtraversare. Restricțiile impuse de aceste intervenții vor dura circa trei săptămâni.

Semnalizarea lucrărilor va fi însoțită pe timpul nopții de lămpi cu lumină galbenă, astfel încât să asigure deplasarea în siguranță a tuturor participanților la trafic. Constructorii vor trebui să amenajeze și culoare speciale pe partea carosabilă a drumului public, destinate circulației pietonilor.

În cadrul proiectului general de reabilitare a sistemului de termoficare în Municipiul Iași sunt incluse două contracte de lucrări: cel privind reabilitarea rețelei de termoficare primare (de transport) și cel privind reabilitarea rețelei de termoficare secundare (de distribuție). Totalul celor două contracte este de aproximativ 68 milioane de lei, fără TVA, câștigătoarea licitației fiind Asocierea SC Conest SASC Construcții Erbașu SASC Consix Construcții SRLSC IPCT Instalații SRL. Primul are termen de finalizare data de 30 iunie 2019, iar cel de-al doilea data de 30 august 2019. În total este vizat un traseu de 25,6 kilometri (76,2 kilometri de conducte).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Trafic

To Top