Connect with us

Profit de 4 milioane lei la Aeroport în anul 2019

Utile

Profit de 4 milioane lei la Aeroport în anul 2019

Plenul Consiliului Județean (CJ) Iași va aproba, în ședință ordinară, situațiile financiare ale Aeroportului Internațional pentru anul 2019.

Potrivit documentelor atașate la proiectul de hotărâre, regia autonomă a avut anul trecut un profit de 3,95 milioane lei. Jumătate din această sumă constituie venit la bugetul județean, 1,78 milioane lei rămân la Aeroport (rezerve), iar aproape 400.000 lei reprezintă participarea salariaților la profit (Aeroportul a constituit provizion).

Principalele surse de venit ale Aeroportului provin din taxele de îmbarcare și din activitățile de închiriere. Veniturile din activitatea de exploatare au fost anul trecut de 43 milioane lei față de 40,5 milioane lei în 2018. În același timp, cheltuielile cu crescut cu 27% față de 2018 până la concurența sumei de 38,5 milioane lei.

În anul curent veniturile Aeroportului vor înregistra cu siguranță o scădere semnificativă în contextul pandemiei Covid-19. În prezent există o singură cursă regulată care aparține Wizz Air cu destinația Billund (Danemarca, miercurea și duminica). În schimb, periodic sunt programate curse charter care transport muncitori români în special în Germania și Marea Britanie.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top