Investiții private
Proiectul celor peste 200 de case din Bucium, pus pe stand by: autoritățile vor clarificări privind traficul
Proiectul celor peste 200 de locuințe din zona Bucium a fost scos de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din data de 28 februarie: executivul a decis acest lucru în condițiile în care Comisia de urbanism a dat un aviz nefavorabil proiectului.
Un aviz negativ în Comisia de urbanism nu înseamnă respingerea proiectului și chiar în situația existenței unui astfel de aviz, precum în cazul de față, proiectul de hotărâre poate fi dezbătut și supus aprobării în plenul CL. Însă, ieri, s-a decis scoaterea de pe ordinea de zi întrucât din majoritatea politică care deține puterea acum în CL (PNL-PMP) lipsea un consilier și, astfel, dacă proiectul era supus la vot exista riscul respingerii lui.
Principala problemă a proiectului constă în modul în care se asigură accesul rutier la amplasament, potrivit oficialilor Comisiei de urbanism. În acest sens, a fost solicitat să fie realizat un studiu de trafic care să aducă clarificări.
- Proiectul prevede amenajarea a peste 200 de locuințe individuale într-un complex rezidențial desfășurat pe un teren de 12 hectare care află la circa 1,5 km de zona Plopii fără Soț din Bucium. Planul Urbanistic Zonal va fi reintrodus, probabil, pe ordinea de zi a plenului CL în una dintre ședințele viitoare.
Terenul a fost împărţit în două unităţi teritoriale de referinţă, cu regim de înălţime similar (trei sau patru niveluri). „Accesul autovehiculelor la zona studiată se face de pe aleile adiacente ce fac legătura cu str. Narciselor prin intermediul străzilor Ştefan Octavian Iosif şi Plopii fără Soţ cu şoseaua Bucium”, se arată în proiectul de PUZ. Beneficiarul planului urbanistic este un om de afaceri britanic (Mark James Urwin).
Înălţimea maximă a imobilelor a fost stabilită la 11 metri în cazul locuinţelor cu regim demisol, parter, 1 etaj şi un al doilea etaj retras şi de 12,5 metri în cazul acelor unităţi locative cu regim demisol, parter şi 2 etaje.„La nivelul fiecărei parcele individuale se vor amenaja spaţii verzi cu un procent minim de 30% din suprafaţa respectivei parcele şi un procent de 5% de spaţiu verde public amenajat (…) Spaţiile neconstruite şi neocupate de accese şi trotuare de gardă vor fi înierbarte şi plantate cu un arbore la fiecare 100 mp”,se mai arată în PUZ.