Connect with us

Proximitate – Cuvântul cheie care face ca proiectele mixed-use să fie soluția ideală pentru afacerea ta

Articol susținut de Prime Kapital

Investiții private

Proximitate – Cuvântul cheie care face ca proiectele mixed-use să fie soluția ideală pentru afacerea ta

Proiectele cu utilizare mixtă au devenit o soluție tot mai des întâlnită în contextul extinderii conceptului de “cartier 15 minute” – o abordare urbanistică care promovează ideea că majoritatea nevoilor zilnice ale locuitorilor ar trebui să poată fi satisfăcute într-un timp de aproximativ 15 minute de mers pe jos sau cu bicicleta de la domiciliu. Acest concept implică crearea unui mediu urban care oferă acces facil la locuințe, locuri de muncă, servicii, recreere, reducând astfel dependența de automobile și promovând sustenabilitatea.

În acest context, cuvântul „proximitate” joacă un rol vital în definirea unei experiențe de trai și de lucru echilibrată și funcțională.

În Iași, dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital dezvoltă cel mai impresionant proiect cu utilizare mixtă – Silk District. În prezent, sunt în curs de finalizare două faze de rezidențial care cuprind 661 de apartamente și o fază de birouri – peste 20.000 mp, la care se adaugă spații dedicate magazinelor de proximitate ce vor oferi o gamă variată de produse și servicii esențiale, la doar câțiva pași distanță.

Dar, pe lângă beneficiile evidente pentru locuitori și pentru angajații companiilor care își vor muta sediile la Silk District, proiectele mixed-use aduc beneficii și mediului de afaceri local. Micile companii vor putea beneficia de spații comerciale moderne aproape de noul pol de business si de locuințe din Iași.

Suprafața totală dedicată spațiilor comerciale din Silk District este de aproximativ 2.500 metri pătrați, aferenți primei faze de birouri și celor două fază de rezidențial. Principalii beneficiari ai acestora vor fi rezidenții și angajații companiilor care vor funcționa în clădirile de birouri. Până în prezent, Prime Kapital a vândut aproape 550 de apartamente în primele două faze de rezidențial, ceea ce înseamnă că peste 1.000 rezidenți se vor muta aici în următoarele luni.

În plus, spațiile rezervate pentru terase, locuri de joacă, sport și alte activități în mijlocul naturii vor atrage, cu siguranță, un număr mare de clienți în această zonă. Cartierul a fost astfel conceput încât să le ofere celor care au optat să locuiască sau să lucreze aici posibilitatea de a avea acces în aproximativ 15 minute la tot ceea ce au nevoie în viața de zi cu zi.

Iată câteva exemple de afaceri care pot să își găsească „casa” în Silk District:

 • Magazin alimentar
 • Restaurante și cafenele
 • Magazine gourmet
 • Wine shop
 • Brutărie
 • Cofetărie
 • Florărie
 • Curățătorie
 • Salon/Clinică beauty
 • Sală de sport
 • Clinică/Servicii medicale
 • Cabinet veterinar

Fie că este vorba de aprovizionarea zilnică cu produse alimentare proaspete, de achiziționarea rapidă a articolelor de uz casnic sau de accesul la servicii de bază, magazinul de proximitate adaugă un nivel de comoditate căutat atât de mult de clienți, dar și de companii.

Principalele avantaje ale spațiilor comerciale din Silk District:

 • Calitatea construcției și compartimentarea eficientă – clădirile de birouri sunt construite conform standardelor de certificare BREEAM Outstanding, iar cele rezidențiale respectă standardele nZEB.
 • Numărul mare de persoane care vor popula, respectiv tranzita cartierul și care reprezintă potențiali clienți pentru afacerea ta.
 • Accesibilitatea – poziționarea cartierului face ca aici să se poată ajunge cu ușurință și din campusurile universitare și din alte zone ale orașului – în acest scop am investit inclusiv în infrastructură.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top