Connect with us

Un bloc turn va fi construit lângă pasajul Băncilă

Investiții private

Un bloc turn va fi construit lângă pasajul Băncilă

Primăria Iași a emis autorizația de construire necesară ridicării unui bloc pe șos. Națională, lângă pasajul Băncilă, în vecinătatea Catedralei „Sf. Anton de Padova”. Imobilul va avea un regim cu trei niveluri în subsol, parter, 11 etaje și un etaj tehnic.

Planul urbanistic zonal (PUZ) aferent acestei investiții a fost aprobat de Consiliul Local (CL) încă din luna august 2022, în timp ce autorizația a fost eliberată în urmă cu câteva săptămâni. Beneficiarul este firma Belfas, patronată de afaceristul Gabi Rădeanu.

Parcela vecină (la vest) este un teren de peste 2.400 mp care, în 2017, a fost achiziționat de către Primăria Iași de la OMV Petrom cu scopul amenajării unui drum public. La acea vreme, municipalitatea a plătit în jurul sumei de 130.000 euro (cel puțin aceasta a fost suma maximă aprobată de Consiliul Local). Fără aceasta parcelă publică, Belfas nu ar fi avut cale de acces după cum se poate lesne observa

Investitorul are la dispoziție circa 1.300 mp, iar blocul ar urma să aibă o amprentă la sol de cca 400 mp. Imobilul va găzdui 84 de apartamente care vor fi deservite de tot atâtea locuri de parcare, cel puțin așa se se susține în actul de autorizare 541/2023. Înălțimea maximă a clădirii va fi de cca 37 m.

Din planșa urbanistică se poate constata că regimul de înălțime din zonă este unul mic, cu maximum 2 etaje. Belfas va construi 11 etaje

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top