Connect with us

Realizarea unei parcări sub pasajul Băncilă: un proiect al PMI ce s-a dovedit a fi doar o vorbă în vânt

Trafic

Realizarea unei parcări sub pasajul Băncilă: un proiect al PMI ce s-a dovedit a fi doar o vorbă în vânt

Amenajarea unor locuri de parcări noi sub pasajul Băncilă este una dintre multele promisiuni ale Primăriei care au rămas la stadiul de vorbă în vânt. Ce-i drept, realizarea parcării ar fi o provocare pentru municipalitate: nu înseamnă doar desene pe asfalt, ci și turnarea de asfalt.

Culmea, zilele trecute, Primăria se lăuda pe Facebook cu realizarea de locuri de parcare pe amplasamentul fostei autogări Real Fresh, deși există o decizie a Consiliului Local (CL) care arată că în această zonă ar urma să fie amenajată o substație a Serviciului de Ambulanță.

La postarea PMI au fost atașate poze de la asfaltările de pe amplasamentul fostei autogări

Despre amenajarea unei parcări la doi pași de fosta autogară, primarul Mihai Chirica a vorbit de mai multe ori, încă de la inaugurarea pasajului (decembrie 2015). De atunci au trecut patru ani și aproape în fiecare an primarul își amintește în diverse momente de parcarea-fantomă de la Băncilă ori atunci când mai scrie presa, ori când cetățeni din zonă îi solicită pe diverse canale să aducă zona în secolul XXI.

Până la amenajarea unei parcări sub pasaj, terenurile respective sunt o sursă continuă de praf, iar, atunci când plouă, trecătorii se luptă cu noroaiele și sunt nevoiți să înconjoare porțiuni mari de teren din cauza apelor care formează mici „lacuri” în zonele denivelate.

Turnarea de asfalt și amenajarea unei parcări ar crește și veniturile la bugetul local al Primăriei: zeci de locuri pot fi cu lejeritate apoi închiriate către locatarii sau firmele din zonă. Acum, este haiducie: fiecare parchează unde apucă și, nu de multe ori, unele firme de transport își lasă microbuzele/autocarele parcate pe termen mediu și lung.

Inutil de menționat și stadiul actual al parcului Băncilă, în cazul căruia terenul aparține latifundiarului Ioan Zapodeanu. În timp ce în CL sunt promovate în mod regulat schimburi de teren în favoarea unor afaceriști, un schimb de teren în beneficiul cetățenilor este pe lista lungă de așteptare, timp în care parcul continuă să se degradeze. În context, amintim că Primăria a fost de acord cu desființarea parcului: în noul PUG zona e definită ca una de locuințe colective în blocuri înalte.

Galerie foto:

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Trafic

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top