Connect with us

Pietonalul Ștefan, extins până în luna ianuarie

Zona pietonală extinsă, o soluție pentru scoaterea traficului din centrul Iașului?

Trafic

Pietonalul Ștefan, extins până în luna ianuarie

Pietonalul Ștefan cel Mare va rămâne extins până la Casa Modei și pe str. I.C. Brătianu pe întreaga perioadă a Sărbătorilor de iarnă. Unele surse indică data de 12 ianuarie pentru redeschiderea traficului.

După această perioadă, același surse ne-au precizat că Primăria va decide, în funcție de reacția publică, dacă va permanentiza sau nu măsura. Amintim că despre extinderea zonei pietonale din centrul orașului se vorbește de mai mult timp la Iași, o recomandare în acest sens fiind făcută inclusiv în strategia de turism a Iașului.

Mai mult, zona pietonală extinsă ar urma, în viitor, să cuprindă tronsoane din Anastasie Panu, str. Palat și străzi secundare din centru. Sursele Apix.ro au precizat că Poliția Rutieră a dat deja aviz pentru extinderea pe etape a zonei pietonale, fără însă a fi clar la acest moment orizontul de ani.

Deocamdată, de luni, 25 noiembrie, pietonalul a fost extins până la Casa Modei și pe str. I.C. Brătianu pentru amenajarea unei zone de carusel, principala atracție fiind o roată panoramică.

Imagine surprinsă pe pietonalul Ștefan, la intersecția cu str. I.C. Brătianu, în seara zilei de 26 noiembrie

Dar, unii ieșeni deja vorbesc de mutarea „bâlciului” în centru: pe lângă această roată au fost aduse și mașini-carusel care amintesc de modul în care se desfășurau unele festivaluri la Iași care au lăsat un gust amar ieșenilor.

Aseară, 26 noiembrie, era amenajată și zona mașinuțelor de tip carusel

Modul în care Primăria a decis extinderea pietonalului este, de asemenea, controversat: măsură a fost adoptată peste noapte, fără o informare prealabilă a șoferilor care au fost puși în fața faptului împlinit. În contrapartidă, Primăria permite pe perioada Sărbătorilor accesul mașinilor pe str. Cuza Vodă, dar cu restricții de viteză.

Află mai multe despre planul Primăriei de extindere a pietonalului

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Trafic

To Top