Connect with us

Reînvie Silk District? PMI a eliberat mai multe acte urbanistice pentru acest proiect

Investiții private

Reînvie Silk District? PMI a eliberat mai multe acte urbanistice pentru acest proiect

Primăria Iași a eliberat, recent, șapte certificate de urbanism pentru proiectul Silk District din Calea Chișinăului. Proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) a fost aprobat în aprilie 2020. În ianuarie 2020, investitorul a obținut autorizația pentru demolarea clădirilor existente. Totuși, odată izbucnită pandemia Covid-19, proiectul a intrat într-un con de umbră, fiind alimentate astfel zvonurile că investiția are probleme.

În schimb, luna trecută, conform unui raport publicat de Primărie, au fost eliberate șapte certificate de urbanism pentru construirea a patru clădiri rezidențiale și trei clădiri de birouri. Emiterea acestor acte urbanistice deschide calea pentru autorizarea lucrărilor de construire, semn că proiectul ar putea fi resuscitat.

În mai 2020, pe site-ul oficial al Mas Rei, partener al Prime Kapital în proiectul de la Iași, a fost publicată o declarație privind impactul pandemiei asupra companiei.

Având în vedere evenimentele în desfășurare, toate lucrările în curs la noi dezvoltări, extinderi și reamenajări (…) au fost puse în așteptare”, se arată în declarația Mas Rei care enumeră și unele excepții, dar printre acestea nu se află și proiectele de la Iași: pe lângă Silk District, Mas Rei este implicată în extinderea Carrefour ERA. (citește declarația completă)

Ansamblul imobiliar cuprinde blocuri cu 2.500 de locuințe, alături de un hotel cu 160 de camere cu săli de conferințe, spaţii de retail şi servicii pe aproape 12.000 mp, facilităţi de fitness pe 1.500 mp, o clinică medicală privată, o grădiniță, spații de joacă și locuri pentru activități sportive pe acoperișuri. Termenul inițial de execuție era 2025, iar planul prevedea ca noile clădiri să fie puse în funcțiune etapizat.

Amplasamentul investiției

Silk District va cuprinde cel puțin 10 tronsoane de bloc, iar unul dintre imobile va avea o înălțime maximă de 105 metri (25 etaje). Blocurile vor fi construite în spatele clădirilor de birouri, imobile ce sunt prevăzute la principala cale de acces (Calea Chișinăului, în fața la CET). La imobilele de locuit, în general este vorba despre blocuri cu 9 – 11 etaje.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Investiții private

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top