Connect with us

Renaște un proiect vechi de 13 ani: blocuri lângă actualul Bazar

FOTO: Radu MEȘNIȚĂ

Investiții private

Renaște un proiect vechi de 13 ani: blocuri lângă actualul Bazar

Mai multe persoane fizice au resuscitat un proiect urbanistic care a fost, inițial, propus în plină criză economică, acum aproape 13 ani. Proiectul este propus în imediata vecinătate a Bazarului, adresa amplasamentului fiind bld. Poitiers 50J.

Proiectul a fost aprobat de Consiliul Local (CL) în noiembrie 2008: pe un teren de 10.000 mp s-a dat undă verde pentru construirea de spații comerciale, birouri, spații de depozitare și o parcare auto. În octombrie 2010, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a ajuns din nou în CL cu modificări și a fost introdusă și posibilitatea de a construi locuințe în blocuri cu regim de înălțime de până la 8 etaje.

  • Hotărârea din 2010 a stabilit un procent de ocupare a terenului de 40% și un regim de înălțime cu două niveluri în subteran, parter și 8 etaje. Pe una dintre cele șase parcele este prevăzut un POT de 30% cu un regim al construcției propuse cu parter și un etaj

Acum, proiectul este în analiza la Comisia zonală pentru monumente istorice, beneficiarii fiind mai multe persoane fizice (aceleași ca în anul 2008).

În zona de construire au mai fost aprobate proiecte care dau undă verde la construcții înalte.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top