Connect with us

Restricțiile de circulație spre Aeroportul Iași vor fi prelungite cu încă o lună

Local

Restricțiile de circulație spre Aeroportul Iași vor fi prelungite cu încă o lună

Noua parcare de la Aeroportul Iași va fi deschisă etapizat, iar locurile care vor fi disponibile începând cu mijlocul lunii august nu vor fi suficiente pentru a acoperi necesarul, astfel că șefii aerogării au solicitat Primăriei Iași prelungirea restricțiilor de circulație cu încă o lună.

„Am solicitat autorităților prelungirea măsurilor de restricționare a accesului până pe 14 septembrie, când vor fi încheiate lucrările din etapele 2 și 3 și vom dispune de un număr de locuri de parcare suficiente pentru a fi redeschisă. Până atunci, vom asigura parcare pentru echipajele de zbor, taxiurile acreditate de aeroport, autibuzele CTP și transportul autorizat de aeroport către Republica Moldova”, a anunțat directorul Aeroportului, Romeo Vatră.

Potrivit acestuia, lucrările au fost etapizate astfel:

  • Faza 1 – până pe 15 august vor fi finalizate lucrările din fața terminalului T3 și pe o porțiune din fața terminalului T4
  • Faza 2 și Faza 3 – vom extinde lucrările în dreptul terminalelor T1 și T4, lucrări care se vor încheia până la jumătatea lunii septembrie.
  • Faza 4 – o nouă etapă de lucrări la căile de acces din fata terminalelor T1, T2 și T3, care se vor definitiva pe 15 octombrie,
  • Faza 5 – în doua săptămâni după încheierea fazei 4 vor fi finalizate porțiunea de parcare și reconfigurarea căilor de acces din dreptul noului terminal T4.

„E un proces complex și trebuie să ținem cont că lucrăm sub cel mai mare trafic pe care l-a avut Aeroportul International Iași. Speram ca vremea să nu ne dea planurile peste cap. Extinderea parcării, este parte componentă a lucrărilor la noul terminal”, a adăugat Romeo Vatră.

În același timp, el precizat că, în acest an, va demara întocmirea documentațiilor pentru o nouă parcare de lungă durată supraetajată de 1.500 locuri, cu trei etaje, după hangarul Aerostar, cu finanțare din bugetul aeroportului.

„Până atunci, în acest an ne vom bucura împreună de extinderea parcării la 600 locuri și de un sistem modern de management al parcării. Considerăm că este o obligație să vă împărtășim aceste detalii de planificare și execuție, pentru că ne respectăm pasagerii și considerăm că transparența este esențială atunci când aceste lucrări produc disturbarea accesului la aeroport, dar nu sunt orice fel de lucrări, sunt cele mai ample lucrări din istoria aeroportului Iași și vă asigurăm că facem toate eforturile de a minimiza problemele generate de acest proces de modernizare și transformare”, a conchis șeful aerogării ieșene.

Stadiul lucrărilor la noua parcare

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top