Connect with us

Șase oferte la licitația ApaVital pentru prima subtraversare a Prutului, proiect ce va face din firmă operator transfrontalier

lucrari apavital apa si canalizare

Proiecte publice

Șase oferte la licitația ApaVital pentru prima subtraversare a Prutului, proiect ce va face din firmă operator transfrontalier

ApaVital a înregistrat șase oferte la licitația privind construirea primei conducte care va subtraversa Prutul și va alimenta cu apă comune din Republica Moldova, în cadrul unui proces de extindere a activității companiei ieșene care va deveni, astfel, primul operator transfrontalier de apă și canalizare din țară.

Potrivit informațiilor publicate în sistemul național de achiziții publice, ofertele au fost depuse de:

  • Barbati LTD – ofertant unic, dar cu doi subcontractanți și un terț susținător
  • Casrep – ofertant unic cu un subcontractant
  • Ultrajet – ofertant unic cu un terț susținător
  • asocierea Revicond Canaltech – Socot
  • asocierea Saga Energy – Vame
  • asocierea EMA Agro-Construct – Cornell’s Floor, cu un singur subcontractant

Prima licitaţie ApaVital pentru alimentarea cu apă a unei comune din Republica Moldova vizează o subtraversare a râului Prut cu o conductă între comunele Prisăcani (Iaşi) şi comuna Măcăreşti din raionul Ungheni (Republica Moldova).

Valoarea lucrărilor se ridică la 1,8 milioane lei, fără TVA. Odată executată această lucrare, ApaVital va deveni primul operator din ţară care îşi va extinde serviciile în afara graniţelor. Subtraversarea râului Prut [135 metri liniari] va fi realizată în maximum 4 luni de la semnarea contractului de îndată ce câștigătorul va fi selectat din rândul firmelor enumerate mai sus.

Extinderea activităţii ApaVital a devenit posibilă în luna mai 2021 prin semnarea unui acord în acest sens între România şi Republica Moldova. Prin acel acord se reglementează construirea de apeducte.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top