Connect with us

Schiță: Cum va fi extins Spitalul „Sf. Maria”

Investiția ajunge la circa 30 milioane euro

Proiecte publice

Schiță: Cum va fi extins Spitalul „Sf. Maria”

Primăria a publicat proiectul de hotărâre privind aprobarea planului urbanistic zonal aferent extinderii Spitalului de Copii „Sf. Maria”. Investiția va fi finanțată din fonduri europene, în acest sens fiind semnat, anul trecut, un contract de finanțare de către Consiliul Județean (CJ). În total, vor fi investiții, inclusiv în dotări, de aproape 30 milioane euro, fiind unul dintre cele mai mari proiecte în sectorul sanitar din țară.

Planșa de reglementări urbanistice:

Suprafața terenului unde își desfășoară activitatea spitalului ajunge la aproape 30.000 mp. Pe aceasta sunt edificate 23 de construcții, iar cea mai înaltă ajunge la zece etaje (corpul central).

Consultând schița și actuala situație din teren putem observa că vor apărea construcții noi la vest (în prelungirea corpului central) și la nord de spital.

Actuala situație din teren (cu marcaj roșu sunt semnalate zonele în care vor apărea construcții noi, dar, atenție, nu este vorba despre o poziționare exactă – pentru aceasta consultați planșa de mai sus):

După etapa de consultare publică, planul urbanistic pentru Spitalul „Sf. Maria” va ajunge, într-un final, în dezbaterea plenului Consiliului Local, unde va fi aprobat și, ulterior, va putea fi emisă și autorizația de construire.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top