Connect with us

Se întâmplă la Iași: un monument istoric arată ca după bombardament

La pas prin oraș

Se întâmplă la Iași: un monument istoric arată ca după bombardament

Clădirile fostei fabrici de țigarete din Iași se pot prăbuși în orice moment sub ochii impasibili ai proprietarilor, dar și ai autorităților locale. Unele dintre imobile se află într-un stadiu avansat de degradare și prezintă pericol pentru oamenii care trec zilnic pe lângă acestea. Fabrica de Țigarete din Iași este o fabrică înființată în anul 1864 în municipiul Iași, pentru producerea de țigarete și alte produse de tutun. Clădirea cunoscută sub numele de „Depozitul de tutun” din cadrul fostei Fabrici de Țigarete este aflată pe lista monumentelor istorice, fiind construită în anul 1894. Ea are o suprafață construită de 1.427,7 mp și o suprafață desfășurată de 5.797 mp, cu trei etaje și mansardă.

Unele anexe ale fabricii s-au prăbușit de mai mult timp, în timp ce clădirile rămase „în picioare” arată ca după bombardamentele din cel de-al Doilea Război Mondial (fabrica a fost reconstruită în perioada 1945 – 1950).

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria La pas prin oraș

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top