Connect with us

Situație rară: trei licitații anulate – trei oferte neconforme depuse de aceeași firmă

Proiecte publice

Situație rară: trei licitații anulate – trei oferte neconforme depuse de aceeași firmă

Consiliul Județean (CJ) Iași a anulat de trei ori licitația pentru întocmirea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) aferent parcului industrial Holboca, în condițiile în care la proceduri a participat o firmă care a depus, în trei rânduri, o ofertă neconformă.

Firma este Total Business Land din Alba Iulia: la primele două licitații a participat în calitate de unic ofertant și a pierdut în ambele cazuri pe același motiv – ofertă neconformă. La cea de-a treia procedură, firma a avut un competitor (Mas-Art Design din Miercurea Ciuc), dar și această licitație a fost anulată întrucât „au fost numai oferte inacceptabile sau neconforme”.

Situații în care același ofertant să participe de trei ori la aceeași licitație și să nu reușească să-i fie declarată conformă oferta sunt ceva mai rare. Procedurile au avut loc în perioada octombrie 2021 – ianuarie 2022. În prezent, CJ a lansat pentru a patra oară licitația, iar ofertele sunt așteptate până pe 1 martie. Valoarea contractului se ridică la peste 150.000 lei, fără TVA.

Amplasamentul propus pentru Parcul Industrial Holboca – arcul va fi amenajat pe un teren de 30 hectare, iar amplasamentul este adiacent drumului județean DJ 248D și căii ferate magistrale București – Iași – Ungheni.

Administrația județeană a preluat terenul de la comuna Holboca, în 2019, pentru o perioadă de 49 de ani în vederea realizării parcului industrial, acordul de parteneriat între cele două entități fiind parafat în vara aceluiași an. Costurile pentru înființarea unui parc industrial pe raza comunei Holboca sunt estimate la circa 35 milioane lei.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top