Connect with us

Strategie turism: cinci zone pentru parcări turistice (autocare)

Foto: ziaruldeiasi.ro

Utile

Strategie turism: cinci zone pentru parcări turistice (autocare)

Experții de la UAIC propun cinci zone din oraș pentru amenajarea de locuri de parcare pentru autocarele cu turiști. Este vorba despre zonele de lângă Parcul Copou, Palatul Culturii, Piața Unirii, Piața Eminescu și Universitatea „Al.I.Cuza”. Proiectul este propus în cadrul Strategiei de turism a Iașului 2018 – 2030.

Potrivit documentului, în zonele amintite ar putea fi amenajate un număr minim de 15 locuri de parcare, iar investiție este estimată la doar 10.000 euro, cu un terme de execuție de șase luni și finanțare asigurată de la bugetul local.

„Proiectul vizează identificarea și amenajarea unor spații pretabile pentru a devenit parcări turistice cu locuri amenajate doar pentru autocare și microbuze, în apropierea zonelor de maximă concenrare a fluxurilor turistice (Palat, Teatru Național, Fundație, Copou, Golia). Prin acest proiect se urmărește creșterea timpului petrecut de turist în arealul turistic (și nu în autocar, căutând loc de parcare sau în drum spre locația turistică) și fluidizarea traficului turistic”, este descrierea proiectului intitulat „Amenajarea de spații destinate parcării autocarelor”.

Strategia de turism a Iașului este un document strategic în premieră realizat la Iași.

Echipa de lucru a fost formată din specialiști de la Facultatea de Geografie: Mihai Bulai (manager proiect, prodecanul facultății), Lucian Roșu (asistent manager, expert Dept. de Geografie), Corneliu Iațu (prorector UAIC), Oana Stoleriu (expert Dept. de Geografie), Ema Corodescu-Roșca (expert Dept. de Geografie) și Alexandra Cehan (expert Dept. de Geografie). La întocmirea documentului au mai contribuit colaboratorii Emanuel Botez (designer grafic, Dept. de Geografie) și Ana Maria Opria (voluntar, Dept. de Geografie).

Echipa de lucru a fost sprijinită de un grup de consultare înființat la Primăria Iași, de mediul academic, de specialiști din mediul administrativ, de oameni din industria turismului, precum și de reprezentanți ai societății civile.

Strategia de turism propune multe alte proiecte utile pentru Iași, iar fluxul APIX va reveni în perioada următoare cu prezentarea altor inițiative.

Citește și: Strategie turism: 3,5 km de străzi pietonale în Centru

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Utile

To Top