Connect with us

Investiții în Miroslava și Ciurea pentru racord electric la noile locuințe

Delgaz Grid va investi peste 71 milioane lei în Iași

Utile

Investiții în Miroslava și Ciurea pentru racord electric la noile locuințe

Dezvoltarea de noi locuințe în Zona Metropolitană atrage și investiții din partea operatorilor de utilități. Delgaz Grid va derula proiecte de peste 71 milioane lei în cursul acestui an în județul Iași.

„Una dintre investiţiile importante are în vedere creşterea capacităţii de distribuţie pe linia de medie tensiune ce asigură alimentarea comunelor Ciurea şi Miroslava. Lucrările vor avea impact direct asupra calităţii serviciilor oferite clienţilor din cele două comune şi vor permite racordarea noilor obiective ce vor fi edificate în aceste zone”, arată Delgaz Grid într-un comunicat remis redacției.

În Ciurea se construiește cel mai mare proiect imobiliar din județ – opt turnuri cu 12 etaje care vor adăposti peste 1.200 de apartamente. Totodată, în Miroslava se construiesc în special cartiere de vile. Estimările actuale arată, zilnic, peste 20.000 de ieșeni fac naveta din Zona Metropolitană în oraș.

Anul trecut, investițiile Delgaz în județ au fost de circa 50 milioane lei, conform sursei citate.

Principalele categorii de lucrări avute în vedere în 2017 au fost :

  • Înlocuire conducte şi branşamente gaze naturale (mun. Iaşi şi loc. Valea Lupului);
  • Modernizare reţele electrice aeriene de joasă tensiune (în peste 30 de localităţi, printre care Focuri, Cârniceni, Cuza Vodă, Bălţaţi, Moţca);
  • Înlocuire izolaţiei la liniile electrice aeriene de medie tensiune;
  • Înlocuire cabluri subterane de medie tensiune în municipiile Iaşi şi Paşcani;
  • Montarea a peste 50 de echipamente telecomandate în reţeaua aeriană de medie tensiune;
  • Înlocuirea a peste 130 de transformatoare;
  • Îmbunătăţirea nivelului de tensiune (în 5 localităţi, printre care Ciurea, Valea Lupului, Hălăuceşti).

„Pentru anul în curs, compania Delgaz Grid şi-a propus să investească pentru modernizarea reţelelor de distribuţie de electricitate şi gaze naturale din judeţul Iaşi peste 71 milioane lei, o sumă cu circa 40% mai mare faţă de 2017. Principalele direcţii de acţiune rămân în principiu aceleaşi ca anul trecut, cu suplimentare de fonduri pentru anumite categorii de lucrări”, se mai arată în comunicatul Delgaz Grid.

La nivel național, anul trecut, Delgaz Grid a investit circa 450 milioane de lei, cel mai mult de la intrarea pe piaţa românească a Grupului E.ON, din anul 2005. Pentru 2018, Delgaz Grid şi-a propus să investească peste 494 milioane de lei, destinaţi în cea mai mare parte modernizării reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

To Top