Connect with us

Studiul pentru noul IBCV de la Miroslava a fost scos la licitație

Proiecte publice

Studiul pentru noul IBCV de la Miroslava a fost scos la licitație

Consiliul Județean (CJ) a lansat licitația pentru întocmirea documentației tehnico-economice aferentă construirii Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară la Miroslava. Valoarea estimată a contractului se ridică 3,3 milioane lei, fără TVA.

Documentația ar urma să fie finalizată în termen de 4 luni de la semnarea contractului. Firmele interesate pot depune oferte cel târziu pe 15 martie.

Termenul scurt pentru întocmirea documentației a fost stabilit în contextul în care intenția CJ este să obțină fonduri pentru construirea Institutului și în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Pentru a putea obține finanțare în cadrul acestui program, documentația tehnică trebuie să fie finalizată, cu tot cu avizele necesare, cel târziu în aprilie 2022.

Noua unitatea spitalicească va fi construită în Miroslava, iar suprafața utilă a este propusă la aproape 70.000 mp, iar cea desfășurată la circa 90.000 mp. Totodată, amenajarea terenului (drumuri, alei, parcări, spații verzi, împrejmuiri și altele) se va face pe o suprafață de peste 31.000 mp. Unitatea ar urma să aibă un regim de înălțime cu până la 5 etaje.

Aceasta este zona în care va fi construit spitalul

Din documentele studiate de APIX.ro, rezultă că Institutul regional va avea un număr de 450 de paturi pentru spitalizare continuă, iar alte 50 de paturi vor fi în regim de spitalizare de zi.

„Conform viziunii noastre, aparatura pe care preconizăm să o folosim reprezintă o opțiune de dotare cu paturi și aparatură de ultimă generație la nivelul anului 2025 cu o perspectivă pentru 30-50 de ani”, se arată într-o notă conceptuală propusă de conducerea IBCV, în frunte cu dr. Grigore Tinică.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top