Connect with us

Tătărași: încep lucrările la blocuri cu 7 etaje

Zona în care vor fi ridicate blocurile

Investiții private

Tătărași: încep lucrările la blocuri cu 7 etaje

Primăria Iași a dat undă verde construirii unor blocuri cu 7 etaje în Tătărași, pe str. Dr. Alexandrina Miron Tănăsescu. Proiectul a fost autorizat în baza unei hotărâri de Consiliu Local (CL) care datează din anul 2009.

Conform autorizației 741/2023, terenul se află în zona Green Park și are o suprafață de circa 5.500 mp. În primă fază, vor fi construite două tronsoane de bloc cu un regim subsol, parter, 7 etaje și un etaj tehnic. Cele două corpuri vor cuprinde peste 120 de apartamente: 52 cu 2 camere și 70 cu 3 camere.

Zona Green Park va continua să se dezvolte în următorii ani – mai multe blocuri fiind prevăzute inclusiv spre Veneția

În prezent, terenul pe care vor fi construite blocurile cu 7 etaje aparține unei întreprinderi individuale (Tanasa D. Gheorghe). În 2009, pe același teren au fost aprobate, prin decizia CL, blocuri cu 7 și 9 etaje.

Conform bilanțului teritorial, blocurile vor ocupa 27% din suprafața terenului, corpul C1 având o amprentă la sol de aproape 1.500 mp, iar al doilea corp va avea o suprafață construită de 600 mp. În total, suprafața desfășurată a celor două tronsoane va fi de 10.500 mp, cu o suprafață utilă de circa 8.900 mp.

Viitorii locatari vor beneficia de 145 de locuri de parcare (72 în subteran, iar 73 la nivelul solului).

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top