Connect with us

Trei oferte pentru reabilitarea termică a cinci blocuri, proiect finanțat prin PNRR

Blocul „Carmen”, din Independenței

Proiecte publice

Trei oferte pentru reabilitarea termică a cinci blocuri, proiect finanțat prin PNRR

Municipalitatea ieșeană a primit trei oferte la licitația pentru reabilitarea termică a cinci blocuri, în condițiile în care valoarea contractului a fost estimată la circa 20 milioane lei, iar finanțarea este asigurată prin intermediul PNRR.

Potrivit informațiilor disponibile în sistemul național de achiziții publice, trei asocieri de firme participă la licitație: Conart Structuri – Eco Green Light – Kes Business, Katar Conneg – Mădbeton – Stood Project și Conest – Sigm Home Projects. Cu excepția firmelor din prima asociere, celelalte companii au mai avut contracte cu Primăria Iași, Conest fiind lider detașat din acest punct de vedere.

Imobilele asupra care se va interveni sunt: blocul S4 din str. Ciurchi nr. 109A, blocul D4 de pe str. Oancea nr. 34, blocul Z4 din bd. Nicolae Iorga nr. 30, blocul B3 („Gulliver”) de pe bd. Ştefan cel Mare nr. 4, blocul „Carmen” – turnul de pe bd. Independenţei nr. 2.

Blocurile, cu un regim de înălţime cuprins între 4 şi 10 etaje, au fost construite în perioada 1968 – 1988 şi au o suprafaţă desfăşurată totală de circa 25.000 mp, jumătate fiind arie încălzită. Lucrările presupun izolarea faţadelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare, termoizolarea planşeului de la ultimul nivel sau reabilitarea şarpantelor.

Conform documentației tehnice, în toate cazurile va fi refăcut sistemul de preluare a apelor meteorice şi va înlocuită tâmplăria exterioară. De asemenea, vor fi montate sisteme de ventilare controlată a aerului şi va fi modernizată instalaţia de distribuţie a agentului termic prin montarea robinetelor cu cap termostatic la radiatoare şi a robinetelor de presiune diferenţială la baza coloanelor de încălzire.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top