Connect with us

Tribunalul Iași pune la bătaie câte un milion de euro pentru lucrări în cadrul a două contracte distincte

Proiecte publice

Tribunalul Iași pune la bătaie câte un milion de euro pentru lucrări în cadrul a două contracte distincte

Sediile a două judecătorii din județ vor intra în reparații: Tribunalul Iași estimează că va cheltui aproape 9 milioane lei, fără TVA, pentru realizarea unor lucrări de consolidare la sediile din Hârlău și Răducăneni.

Licitațiile au fost lansate recent de instanța ieșeană, iar termenul pentru depunerea ofertelor este 14 octombrie (Răducăneni) și, respectiv, 17 octombrie (Hârlău). Ambele proceduri vizează servicii de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări.

Pentru contractul aferent sediului din Răducăneni, instanța pune la bătaie 4,5 milioane lei: 3 luni pentru întocmirea documentației tehnico-economice și 15 luni pentru execuție și asistență tehnică. Judecătoria Răducăneni funcționează înr-un imobil cu un regim de înălțime parter și un etaj, iar pe teren mai există 4 construcții – anexă.

Corpul principal a fost construit în anul 1974, iar din 1993 are destinața de judecătorie. Aria construită este de 365 mp, iar cea desfășurată de 730 mp.

„Starea actuală a sediului nu corespunde cerințelor minimale pentru funcționare. De asemenea, clădirea nu asigură condițiile corespunzătoare funcționării unei judecătorii. Afirmația se argumenteaază prin insuficiența spațiilor de arhivare, a spațiilor pentru personalul judecătoriei, personalul ce asigură paza arestați, avocați și a celorlalte categorii de persoane, inclusiv o compartimentare improprie desfășurării în bune condiții a actului de justiție”, se arată în caietul de sarcini.

În cazul Judecătoriei Hârlău, contractul are o valoare estimată de 4,3 milioane lei, fără TVA. Sediul funcționează într-un imobil cu subsol, parter și un etaj. Problemele în cazul acestei clădiri sunt similare cu cele de la Răducăneni.

„Lucrările de consolidare și modernizare vor genera un sentiment de siguranță, vor crește nivelul de confort pentru persoanele care își desfășoară activitatea în clădire (personal, public, avocați etc.). Totodată, se va prelungi durata de viață”, se precizează în documentație de atribuire.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top