Alegeri 2024: idei și proiecte
Undă verde pentru Sala Polivalentă Iași: guvernul a preluat investiția și s-a angajat să o finanțeze
Guvernul a discutat ieri despre indicatorii tehnico-economici ai proiectului privind construirea unei Săli Polivalente la Iași, o investiție estimată la 100 milioane euro care ar urma să fie derulată prin intermediul Companiei Naționale de Investiții (CNI). Din informațiile APIX.ro, votul de ieri asupra indicatorilor a fost amânat pentru cel puțin o săptămână, timp în care Ministerul Finanțelor trebuie să aducă unele clarificări.
Sala Polivalentă va fi construită în zona Moara de Vânt pe un teren pus la dispoziție de către Primăria Iași. În același timp, municipalitatea a finanțat realizarea proiectului tehnic și, în ultimii ani, au existat discuții pentru preluarea proiectului de către guvern dar, abia prin angajamentul recent, executivul a făcut oficial acest lucru.
- Citește și VIDEO Cum va arăta Sala Polivalentă: guvernul ar urma să preia investiția începând cu anul 2024
Potrivit Primăriei, Sala, al cărei teren principal va avea dimensiunile de 60 metri x 30 metri, va fi folosită în permanență ca bază de antrenament pentru sportivi (handbal, baschet, volei etc.) și va avea o capacitate maximă de 9.623 de persoane. Sala polivalentă va avea o arie construită de 13.000 mp, o arie construită desfășurată de circa 40.000 mp, o arie utilă de 37.000 mp, un regim de înălțime D+P+2E+E3 (parțial) și o înălțime maximă de 29 de metri, conform indicatorilor tehnico-economici.
Aprobarea indicatorilor tehnico-economici nu reprezintă în mod neapărat o garanție că guvernul va lansa licitația de execuție în perioada următoare, dar este un angajament al executivului că acest proiect va fi finanțat de la bugetul de stat, prin CNI. Rămâne de văzut momentul în care va fi lansată licitația.
- Citește și Ce se mai întâmplă cu Sala Polivalentă? Au trecut 4 luni de la amânarea licitației de execuție
La începutul anului 2022, Primăria a lansat o licitație de lucrări pentru Sala Polivalentă, dar procedura a fost anulată – ulterior, indicatorii au fost revizuiți, iar valoarea a crescut semnificativ, până la concurența sumei de 100 milioane euro.