Connect with us

Guvernul va investi 400 mil. lei pentru o nouă Sală Polivalentă. La Brașov

Sala Polivalentă din Cluj

Național

Guvernul va investi 400 mil. lei pentru o nouă Sală Polivalentă. La Brașov

Brașovul va avea o nouă Sală Polivalentă cu o capacitate de peste 11.000 de locuri. Investiție se ridică la 404 milioane lei, iar banii vor fi asigurați de către Guvern prin Ministerul Dezvoltării.

Recent, același minister anunța că va finanța construirea unui stadion în Oradea. La Iași, proiectul există, a și fost aprobat de Consiliul Local, dar în ciuda promisiunilor liderilor PNL, deocamdată finanțarea este în aer. Iașul are și proiect de stadion, dar, la fel, nu e clară finanțarea.

Proiectul va fi derulat de Compania Națională de Investiții (CNI), aceeași care va investi și în Oradea pentru construirea unui nou stadion. Acum câteva luni, primarul Mihai Chirica și ministrul Mediului Costel Alexe declarau că și proiectul Săli Polivalente de la Iași va beneficia de finanțare guvernamentală, dar până acum nu există vreo dovadă în acest sens.

Noua investiție CNI urmează să fie prezentată într-o următoare ședință a executivului, proiectul fiind publicat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

„Finanțarea obiectivului de investiții se va realiza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din bugetul local al unității administrativ-teritorial municipiul Brașov, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii”, se arată în proiect.

Potrivit documentației, valoarea finanțată de către Guvern ajunge la 390,4 milioane lei, iar cea asigurată de municipiul Brașov este de 14,1 mil. lei.

Sala Polivalentă va fi construită în trei ani de la semnarea unui contract în acest sens cu un constructor. Obiectivul va avea o capacitate de 11.233 de spectatori și o suprafață desfășurată de aproape 37.000 mp.

Articole din categoria Național

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top