Connect with us

Anunț oficial: Guvernul finanțează noul stadion din Oradea

Randare stadion Oradea (sursa: bihon.ro)

Național

Anunț oficial: Guvernul finanțează noul stadion din Oradea

Un anunț al Ministerului Dezvoltării a trecut aproape neobservat la Iași: autoritatea centrală a anunțat că noul stadion din Oradea a fost inclus între obiectivele de investiții care vor fi finanțate de guvern. La Iași încă nu a existat un astfel de anunț oficial, cu toate că Primăria a înaintat proiectul la București.

„Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației a aprobat includerea pe lista-sinteză a obiectivelor de investiții din cadrul subprogramului ”Complexuri sportive” a amplasamentului din Str. Făgărașului, nr. 2, municipiul Oradea (jud. Bihor), în vederea construirii și dotării unui stadion categoria UEFA 4. Obiectivul va fi realizat de MLPDA, prin Compania Națională de Investiții”, se arată în anunțul Ministerului pe Facebook.

Anunțul Ministerului a fost preluat aproape imediat de primarul Oradiei Ion Bolojan, cu mesajul „finanțare asigurată pentru noul stadion orădean”.

„Până la mijlocul lunii septembrie vom aproba studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici în Consiliul Local, după care vom înainta documentația Companiei Naționale de Investiții, care va demara procedurile de licitație în vederea proiectării și execuției, astfel încât în cursul anului viitor lucrările de construcție a stadionului să poată începe”, a scris Bolojan pe Facebook.

În cazul Iașului, studiul de fezabilitate aferent stadionului a fost aprobat în Consiliul Local în luna august, iar investiția se ridică la nu mai puțin de 550 milioane lei pentru o arenă cu 24.000 de locuri.

Primarul Mihai Chirica a susținut în mai multe rânduri că stadionul nou de la Iași va beneficia de sprijin guvernamental, dar, până acum, nu a existat un anunț oficial al Ministerului la fel ca în cazul stadionului din Oradea.

Articole din categoria Național

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top