Connect with us

Investiții ale guvernului: Sală Polivalentă la Suceava, bazin olimpic la Vaslui/Iașul rămâne cu proiectele

Bazinul olimpic din Ploiești

Proiecte publice

Investiții ale guvernului: Sală Polivalentă la Suceava, bazin olimpic la Vaslui/Iașul rămâne cu proiectele

Guvernul va construi un bazin olimpic la Vaslui, investiția având o valoare totală de aproape 100 milioane lei. De asemenea, executivul are în derulare proiectul construirii unei Săli Polivalente de circa 150 milioane lei la Suceava. La Iași, astfel de proiecte fac obiectul doar unor declarații de campanie electorală: când vin vorba de fapte, autoritățile locale și centrale pică testul.

Potrivit unor documentații consultate de APIX.ro, guvernul va aproba, posibil chiar până la sfârșitul acestui an, o investiție de 97,1 milioane lei la Vaslui pentru construirea unui bazin olimpic. Finanțarea proiectului ar urma să fie făcută de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Dezvoltării. Proiectul are toate avizele, mai trebuie doar emisă hotărârea de guvern, în condițiile în care Secretariatul General al Guvernului a publicat ieri documentațiile pentru consultare publică.

Terenul are o suprafață de 10.300 mp, iar suprafața desfășurată propusă ajunge la aproximativ 15.000 mp, în condițiile unei suprafețe construite de 5.100 mp. Clădirea va adăposti trei bazine: unul pentru concursuri internaționale, altul pentru antrenamente, iar celălalt pentru copii. Regimul de înălțime propus este subsol, parter și mezanin.

Capacitatea va fi de peste 1.100 de persoane: 1.000 de spectatori și 100 de înotători, la care se adaugă angajați și persoane cu funcții auxiliare (salvamari, personal terapii etc.).

Bazinul olimpic va fi construit în 18 luni, iar Primăria Vaslui va asigura o cofinanțare de 1,5 milioane lei, în timp ce restul banilor vor veni de la guvern.

Amintim că Iașul are proiect pentru o nouă Sală Polivalentă, dar guvernul evită să o finanțeze: în schimb, a acordat bani pentru astfel de inițiative în Brașov sau Suceava. De asemenea, despre un bazin olimpic se discută la Iași de mulți ani, iar politicienii își amintesc de proiect cu prilejul fiecărei campanii electorale.

Mai jos, puteți consulta nota de fundamentare aferentă bazinului olimpic de la Vaslui (link alternativ – descarcă documentul)

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

To Top