Connect with us

Prima estimare de cost pentru Sala Polivalentă: 55 milioane euro

Clujul a construit o sală polivalentă cu bani de la bugetul local

Proiecte publice

Prima estimare de cost pentru Sala Polivalentă: 55 milioane euro

Proiectul privind construirea unei Săli Polivalente în zona Moara de Vânt are o valoare estimată de peste 55 milioane euro. Informația apare într-o adresă oficială a Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, după ce un senator ieșean a interpelat autoritatea centrală pe această temă. Noua sală ar urma să aibă o capacitate de 16.000 de locuri. Lângă amplasamentul Sălii Polivalente se află terenul unde va fi construit Spitalul Regional de Urgențe (află detalii).

Citește și Undă verde de la APM pentru proiectele SRU și Sala Polivalentă

Amplasamentul Sălii Polivalente:

Problema în cazul acestui obiectiv de investiții este lipsa unei surse de finanțare, iar autoritățile centrale și locale se învinovățesc reciproc pentru stadiul actual al proiectului („pe hârtie”).

Citește și Amplasamentul Sălii Polivalente – Primăria a publicat proiectul de PUZ

Cert este că, față de acum un an, lucrurile au avansat: Primăria a semnat, în decembrie 2017, două contracte care au dus la elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), documentația aflată în proces de avizare.

Până acum au fost elaborate mai multe documente: studiul de urbanism, studiul de arpentaj cadastral (ridicare topografică), studiul geotehnic, studiul pedologic și de bonitare, studiul de impact asupra mediului, studiul de gospodărire a apelor și determinare coordonate geografice în sistem WGS 84. Ultima documentație este necesară pentru obținerea avizului Autorității Aeronautice Civile, având în vedere proximitatea obiectivului de investiții față de Aeroportul Internațional.

Planșa de reglementări urbanistice:

De asemenea, până în prezent, municipalitatea a obținut 17 avize, dar trei dintre acestea necesită completări (securitatea la incendiu, protecția civilă și sănătatea populației). În același timp, Primăria așteaptă avizele de la Autoritatea Aeronautică și Ministerul Agriculturii.

„În funcţie de eliberarea ultimelor avize se va proceda în cel mai scurt timp la trasmiterea documentaţiei către Consiliul Judeţean Iași pentru avizarea PUZ, după care vom introduce PUZ-ul spre dezbatere și aprobare plenului Consiliului Local”, a declarat purtătorul de cuvânt al municipalității, Sebastian Buraga.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top