Connect with us

Va putea fi salvat parcul Ghica Vodă? CIVICA pregătește „asaltul”

Mișcări civice

Va putea fi salvat parcul Ghica Vodă? CIVICA pregătește „asaltul”

Asociația CIVICA vrea să oprească distrugerea parcului Ghica Vodă din zona centrală. Parcul se află în fața turnului UMF, pe str. Anastasie Panu, iar pe acest spațiu verde dețin terenuri mai mulți dezvoltatori. Din informațiile apix.ro, principalul investitor va fi Cristin Zămosteanu.

Omul de afaceri poartă negocieri pentru schimburi de terenuri cu Primăria și, în același timp, cumpără suprafețe de la privați.

Citește și Lista celor 10 terenuri oferite de către Primărie lui Zămosteanu

În culise se vorbește despre faptul că Zămosteanu a achiziționat deja două suprafețe de teren, iar suprafețele solicitate de la municipalitate vin să-i întregească proprietatea. Estimările apix.ro arată că omul de afaceri ar putea avea, în final, peste 13.000 mp de teren.

Citește și Un dezvoltator cumpără bucată cu bucată parcul Ghica Vodă

Într-un mesaj publicat de CIVICA pe tema cazului Oancea, reprezentanții asociației anunță că vor avea o poziție publică și în cazul parcului Ghica Vodă, după ce vor face o documentare în prealabil.

Citește și Blocuri și clădiri înalte în locul parcului Ghica Vodă

„A ridica noi clădiri într-un spațiu deja aglomerat nu face decât să conducă la o tot mai slabă calitate a vieții urbane: oamenii din zonele supra-aglomerate, în care spațiile verzi sunt reduse sau inexistente, devin, practic, condamnați să trăiască într-o atmosferă îmbâcsită, care le afectează starea de spirit, performanța și comportamentele de zi cu zi. Țesutul urban se modifică la rândul său, iar orașul își cariază tot mai mult imaginea, alunecând totodată pe o pantă periculoasă. Diminuarea spațiilor verzi și supra-dimensionarea spațiilor construite afectează calitatea aerului, deja scăzută în Iași și se asociază, de asemenea, cu riscuri în ceea ce privește salubritatea acestor zone. Fiindcă afectează psihologic locuitorii, aglomerarea spațiului construit și pulverizarea spațiilor verzi sau libere, conduc la comportamente în tot mai mare măsură anti-sociale”, se arată în mesajul publicat de CIVICA.

Citește și Zona centrală a Iașului unde vor fi ridicate cele mai înalte clădiri

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Mișcări civice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top