Connect with us

VIDEO/FOTO Se deschide traficului primul tronson de autostradă din Moldova

Proiecte publice

VIDEO/FOTO Se deschide traficului primul tronson de autostradă din Moldova

Primii 16 km de autostradă vor fi astăzi deschiși traficului în Moldova. Este vorba despre tronsonul de drum parte din centura Bacăului, care are, în total, o lungime de 30 km. Acest tronson face parte și din autostrada A7 (Ploiești – Siret). Inaugurarea va fi cu festivism: la manifestare participă președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri ai guvernului.

Tronsonul de autostradă este inaugurat cu un an mai devreme față de termenul stabilit inițial (ianuarie 2020) în condițiile în care mai există unele lucrări de finalizat – din acest motiv vor și unele restricții. Lucrările au fost efectuate de asocierea de firme UMB – Tehnostrade, companii băcăuane care au lucrat în ritm alert pe tot parcursul anului 2020. Valoarea contractului se ridică la aproape 700 milioane lei, fără TVA, banii find asigurați din fonduri europene. Lungimea centurii este de circa 31 km, iar 16,3 km sunt în profil de autostradă. Tronsonul de 16 km face parte și din autostrada A7. În prezent, peste 7 km din centură sunt deja dați în folosință.

  • Asocierea de firme a preluat contractul de lucrări în ianuarie 2019, după ce antreprenorul inițial a realizat aproape un sfert de lucrări, iar contractul fusese reziliat din cauza numeroaselor întârzieri în implementare

Proiectul variantei ocolitoare a Bacăului are trei tronsoane, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere:

  • Sectorul nr. 1 – Autostradă : legatura rutieră DN 2 (sud Bacău) cu DN 2 (nord Bacău), în lungime de 20,180 km sector ce se suprapune cu viitoarea Autostrada Moldova A7 între km 2 + 413 și km 18 + 682; (16,269 km)
  • Sectorul nr. 2 – Drum Național: legatura rutieră de la nord de Bacău între DN 15 și DN 2 în lungime de 3,160 km;
  • Sectorul nr. 3 – Drum Național (cel inaugurat în septembrie 2020): legatura rutieră de la sud de Bacău între DN 2 și DN 11, în lungime de 7,360 km.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top