Connect with us

VIDEO Ieșenii pot circula de astăzi cu tramvaiele PESA

Local

VIDEO Ieșenii pot circula de astăzi cu tramvaiele PESA

CTP a scos la stradă astăzi primele patru tramvaie PESA la o lună de când au început livrările de către producătorul polonez. Momentul a fost marcat cu alocuțiuni din partea oficialităților în fața Palatului Culturii, ceea ce dus și la întreruperea circulației celorlate tramvaie timp de mai bine de 30 minute, lucru care a stârnit nemulțumirea ieșenilor care se aflau în stațiile de pe traseu.

Cu o viteză limitată la 50 km/h, tramvaiele PESA au o capacitate de 230 de pasageri – aproape dublu față de vehiculele vechi ale CTP. Tramvaiele sunt dotate cu aparatură și echipamente de ultimă generație, similare cu cele existente la vehicule din mari orașe europene.

Printre dotările vehiculelor se numără inclusiv posibilitatea de a încărca, prin intermediul unui cablu USB, telefonul mobil – astfel de facilități sunt în mai multe locuri, lângă scaune.

Tramvaiele au fost puse în circulație în jurul orei 11.30, după o cursă inaugurală, printre călători numărându-se oficialități locale și poloneze, dar și ieșeni. Vehiculele vor fi scoase pe toate traseele din Iași, deocamdată circulând preponderent pe zona Copou – Podu Roș.

În luna septembrie este așteptat la Iași și primul vehicul de la producătorul Bozankaya (Turcia). În total, CTP va primi 32 de tramvaie noi, la valoare de circa 2 milioane euro/bucata: 16 de la PESA și 16 de la Bozankaya. Anul viitor va începe și livrarea de autobuze electrice, 44 de astfel de mijloace de transport fiind așteptate la Iași în baza unor licitații realizate de Ministerul Dezvoltării.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top