Connect with us

VIDEO Investiții Regio la Iași: 364 mil. euro pentru peste 200 de proiecte

Proiecte publice

VIDEO Investiții Regio la Iași: 364 mil. euro pentru peste 200 de proiecte

Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020 este o linie de finanțare care asigură fonduri europene consistente pentru autorități locale, dar și pentru firme: cu doi ani înainte de final, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE) prezintă public un scurt bilanț al proiectelor aprobate în județul Iași.

„În județul Iași, 206 proiecte beneficiază de finanțare Regio în valoare de 364 milioane euro, în domenii precum mobilitate urbană, patrimoniu cultural, educație sau sănătate”, spun reprezentanții Regio.

Investițiile de la Iași sunt cele mai mari din zona de nord-est, iar în suma menționată de Regio nu este inclusă și finanțarea aferentă Spitalului Regional de Urgență (SRU), chiar dacă pentru acest proiect contractul a fost semnat în actuala programare – fondurile vor veni după 2021.

În lei, valoarea totală a proiectelor de la Iași ajunge la 1,9 miliarde de lei. Topul județelor este completat de Bacău (1,32 miliarde de lei), Suceava (1,28 miliarde de lei), Neamț (1,13 miliarde de lei), Botoșani (0,97 miliarde de lei) și Vaslui (0,76 miliarde de lei).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top