Connect with us

Zeci de străzi vor intra în șantier: se va lucra la rețelele de apă și canalizare [lista completă]

Local

Zeci de străzi vor intra în șantier: se va lucra la rețelele de apă și canalizare [lista completă]

Operatorul de apă și canalizare ApaVital va deschide, în această vară, mai multe fronturi de lucru pe raza municipiului Iași, cu scopul modernizării și extinderii rețelelor. Contractele de execuție sunt în curs de semnare, dar, cel mai probabil, lucrările vor începe în această vară.

ApaVital a transmis deja o notificare către Primărie cu lista străzilor care vor fi afectate de lucrări: potrivit legii, operatorul trebuie să readucă carosabilul la forma inițială. Cert este un lucru: pe perioada lucrărilor la rețele, Primăria nu va putea interveni pentru modernizări (unele străzi din listă sunt incluse în programul de asfaltare).

Lucrările ApaVital vor aduce, în mod evident, restricții de circulație, care vor fi anunțate treptat. Mai jos, puteți consulta lista completă a străzilor unde se va interveni [străzile vor fi afectate parțial sau integral]:

  • lucrări de înlocuire a rețelei de distribuție pe 19 străzi – carosabilul va fi afectat, în total, pe o lungime de peste 9 km: Cernei, Aleea Mircea cel Bătrân, Mircea cel Bătrân, Bradului, Libertății, Petru Șchiopu, Hatman Șendrea, Orientului, Gheorghe Doja, Petre Țuțea, Sălciilor, Egalității, Minervei, Pantelimon Halipa, Anton Crihan, Fundătura Sălciilor, Minervei – Cireșica, Vasile A. Urechia și Fundac Gabrovenschi.
  • intervenții de înlocuire a rețelei secundare – conducte care deservesc zone de blocuri și case: Cernei, Petre Țuțea, Sălciilor, Minerva-Cireșica și Vasile A. Urechia.
  • reabilitare rețea de canalizare prin înlocuirea conductelor de pe 24 străzi- carosabilul va fi afectat, în total, pe o o lungime de 6,6 km: Argeș, Milcov, şos. Națională (Bl. C3 – C5, Bl. A1 – A4), Roman Vodă, Piața Voievozilor, aleea Mușatini, Petru Rareș, Anastasie Fătu, Școalei, Otilia Cazimir, Călărași, Curelari, Orientului, Sălciilor, Păun, Eremia Popescu, aleea Rozelor, Plopii fără Soț, aleea Decebal, Hatman Șendrea, Arcu – Silvestru (Gându, P. Movilă, Săulescu), Decebal, Florilor și Broscărie.
  • extindere rețele de canalizare pe un număr de 15 străzi – carosabil afectat pe o lungime de 5,8 km: Poienilor, Aluniș, Marta Trancu Rainer, şos. Ștefan cel Mare (2,2 km), Caprelor, Dr. Paulescu, Copou, Poligon, Simion Bărnuțiu, Caraiman, Soarelui, Bogdan Vodă, Țicăul de Jos, Fundac Dochia și Teascului.
  • reabilitarea rețelei de canalizare fără săpătură (prin cămășuire) pe 4 străzi: bld. Nicolae Iorga, Cetățuia – Hlincea, aleea Decebal și Decebal.

„Operatorul de apă și canalizare are obligația ca, după încheierea lucrărilor de modernizare sau înlocuire a rețelelor, să aducă domeniul public la starea inițială, adică să repare străzile și spațiile afectate de lucrări”, se arată într-o informare a Primăriei.

ApaVital are în desfășurare un proiect major de investiții în rețelele de apă atât în zona metropolitană Iași, cât și în județ, valoarea totală fiind de circa 500 milioane euro, bani europeni.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top