Connect with us

O nouă fabrică la Antibiotice: producătorul de medicamente va investi 40 milioane euro

Local

O nouă fabrică la Antibiotice: producătorul de medicamente va investi 40 milioane euro

La scurt timp după ce a inaugurat o capacitate de producție, Antibiotice a anunțat că, în acest an, va fi dezvoltată o nouă fabrică, de data această valoarea investiției fiind dublă, respectiv de peste 200 milioane lei, potrivit unui raport publicat pe Bursa de la București.

Dintre cele 200 milioane lei, o sumă de 85 milioane lei va fi asigurată de către stat prin intermediul unei scheme de minimis, iar restul sumei va fi aportul din resurse proprii ale companiei ieșene. Potrivit oficialilor Antibiotice, viitoarea capacitate de producție și logistică va asigura fabricația de noi medicamente generice valoroase, prin abordarea a noi forme farmaceutice, respectiv soluții sterile injectabile și produse topice sterile.

„Compania fructifică astfel expertiza în domeniul fabricației de pulberi sterile injectabile, prin abordarea unui nou segment de medicamente destinat spitalelor (soluțiile sterile dozate în flacoane de sticlă), precum și afecțiunilor dermatologice și oftalmice (topice sterile). Fabricarea acestor noi tipuri de medicamente va contribui strategic la susținerea sistemului national de sănătate și majorarea exporturilor, cu impact asupra creșterii cifrei de afaceri în orizontul anilor 2030”, se precizează în raportul citat.

În document se mai arată că, prin implementarea acestei investiții, se vor consolida cele 1.350 de locuri de muncă existente pe platformă, înființând noi locuri de muncă mai ales în domeniul cercetării și dezvoltării de produs. „Menționăm că investiția face parte din cele 85 de proiecte considerate prioritare în Strategia pentru cercetare și inovare regională prin specializare inteligenta (RIS 3 Nord-Est) care vă asigura dezvoltarea Regiunii de Nord-Est”, potrivit Antibiotice.

Această investiție face parte din Planul de Dezvoltare Strategica al companiei “The Future together 2020-2030”, care țintește multiplicarea profitului și a cifrei de afaceri cu impact asupra majorării cotelor de piață deținute de Antibiotice pe piață locală și internațională.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top