Connect with us

Zona Industrială: un nou complex de clădiri, în jurul unui imobil cu 14 etaje

Investiții private

Zona Industrială: un nou complex de clădiri, în jurul unui imobil cu 14 etaje

Firma Recycle International a început demersurile pentru avizarea unui plan urbanistic zonal ce presupune construirea unui complex de clădiri pe bld. Chimiei 14, în apropiere de Podul Sf. Ioan, inițiativa fiind acum în etapa de consultare publică – pe 5 decembrie este programată, la Primărie, o dezbatere în acest sens.

Investitorul are la dispoziție un teren cu o suprafață de 6.200 mp și propune 5 corpuri de clădire: un turn cu 14 etaje, două tronsoane cu 7 etaje, unul cu 5 etaje și un corp de legătură între ele (un singur etaj). Toate tronsoane au două niveluri de subsol. Înălțimea turnului este propusă la 58 de metri.

Randare a proiectului inclusă în proiectul de plan urbanistic zonal (PUZ) publicat de Primăria Iași

Ansamblul va avea funcțiuni mixte: birouri, comerț, servicii profesionale, depozitări, activități productive mici nepoluante și locuințe de serviciu (ultima funcțiune este admisă cu condiționări). Întregul complex va beneficia de un număr de 435 de locuri de parcare, amenajate atât în subteran, cât și suprateran.

Planșa urbanistică

Conform bilanțului teritorial propus în PUZ, complexul de clădiri va ocupa 3.000 mp, iar pe circa 1.900 mp vor fi amenajate circulațiile (auto și pietonal), în timp ce spațiile verzi sunt propuse pe 1.200 mp.

„În ultimii ani, s-a remarcat o cerere tot mai mare pentru funcțiuni de servicii și activități complementare. Întreaga vecinătate a amplasamentului este prielnică pentru dezvoltarea funcțiunilor de servicii și poate deservi o zonă mare de locuit. Zona studiată prezintă potențial pentru dezvoltarea și restructurarea cadrului construit și amenajat prin diversificarea activităților economice și amenajarea spațiilor verzi”, se mai arată în proiectul de PUZ.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top