Connect with us

A fost semnat contractul pentru montarea de noi pavele în oraș: în ce zone se va interveni?

Local

A fost semnat contractul pentru montarea de noi pavele în oraș: în ce zone se va interveni?

Primăria a semnat un contract de lucrări de modernizare a trotuarelor și aleilor pietonale pe o suprafață totală de 100.000 de metri pătrați, în cadrul unui program care se va desfășura pe doi ani. Câștigătorul licitației a fost Symmetrica, firmă care se ocupă de această activitate în Iași de mai bine de 5 ani.

Conform proiectului tehnic de execuţie, lucrările vor avea loc în zone precum Păcurari, Dacia, Alexandru cel Bun, Cantemir, Nicolina, Frumoasa, Tătăraşi Sud, Dancu, Aviaţiei, Ţicău, Centru şi Copou. Costul lucrărilor va trece pragul de 23 milioane lei.

„În prezent, îmbrăcăminţile trotuarelor sunt învechite, degradate în mai multe puncte, în special ca urmare a intervenţiilor la reparaţiile necesare la reţelele tehnico-edilitare. Reabilitarea trotuarelor prin înlocuirea îmbrăcăminţilor din beton asfaltic cu pavele conduce nu numai la îmbunătăţirea aspectului urbanistic al oraşului dar şi facilitarea readucerii domeniului public la forma iniţială în cazul intervenţiilor la reţelele de utilităţi”, se arată în caietul de sarcini.

În ultimii doi ani, Primăria a avut încheiat un contract în valoare de 18 milioane lei (fără TVA) cu firma Symmetrica tot pentru execuţia de lucrări de modernizare trotuare şi alei pietonale pe o suprafaţă de 108.000 mp. Astfel de lucrări de montare de pavele au demarat în anul 2014 în cadrul unor acorduri multianuale încheiate cu constructori. 

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top