Connect with us

A început modernizarea str. Viticultori: contractul a fost semnat în 2019, iar lucrările vor fi gata în 2022

Local

A început modernizarea str. Viticultori: contractul a fost semnat în 2019, iar lucrările vor fi gata în 2022

Municipalitatea a autorizat, în luna august, modernizarea străzii Viticultori, în condițiile în care un contract de lucrări în acest sens a fost încheiat cu o asociere de firme încă din luna decembrie 2019. Un cititor APIX.ro ne-a semnalat că au început inclusiv lucrările.

„Din luna august, constructorii s-au apucat de ras vechiul asfalt, de lărgit strada și de împrăștiat și compactat pietriș”, ne-a transmis cititorul APIX.ro.

Str. Viticultori face parte dintr-un lot de nouă artere de circulație care au fost licitate în anul 2019. Între timp, unele au fost modernizate, altele încă nu. Celelalte artere sunt str. I.I. Mironescu (662 metri), str. Luca Arbore (1.973 metri), str. Roșcani (376 metri), str. Țicăul de Jos (614 metri), str. Timpului (235 metri), str. Șt. O. Iosif (376 metri) și str. Dochia (290 metri). În proiect este inclusă și supralărgirea bulevardului Tudor Vladimirescu în zona Facultății de Chimie (60 metri). În total, aproape 7 km de drum.

Pentru majoritatea străzilor este prevăzut un termen de execuție de 12 luni cu excepția str. Timpului (8 luni), a supralărgirii bld. Tudor Vladimirescu (9 luni) și str. Șt. O. Iosif (14 luni). Lucrările au fost câștigate de asociere de firme Alpenside – Concret Drum, suma totală fiind de 17,5 milioane lei.

Locuitorii de pe str. Viticultori au sesizat în numeroase rânduri problema acestei străzi la Primărie, încă de acum aproape cinci ani, în special la dezbateri publice pe bugetul anual. Municipalitatea a anunțat, la rândul ei, în numeroase rânduri, că str. Viticultori va fi asfaltată. În perioada mai – iunie 2021, pe această stradă a intervenit ApaVital pentru modernizare rețelelor de apă.

Strada Viticultori are o lungime de 2.020 metri, iar lucrările ar urma să dureze 12 luni.

  • Se va asigura accesul persoanelor cu dizabilități (la trecerile de pietoni și accese la proprietăți) și accesul auto la proprietăți, conform normativelor în vigoare. Responsabilitatea avarierii rețelelor tehnico-edilitare, din zona lucrărilor executate, revine beneficiarului și constructorului. Se vor executa lucrări de modernizare asupra celor cinci podețe existente. Echipamentele instalațiilor tehnico-edilitare existente din arealul modernizat vor fi aduse la noua cota de nivel. Spațiile verzi, posibil afectate de lucrări, vor fi refăcute la parametrii inițiali, fiind interzisă reducerea suprafețelor cu spații verzi. Arborii vor fi protejați cu alveole în cadrul trotuarelor sau acostament, pe tot traseul asupra căruia se intervine – extras din autorizația 494/2021, eliberată de Primăria Iași în cazul str. Viticultori

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top