Connect with us

Aeroportul Iași, inclus în strategia de dezvoltare a unui important operator aerian: planuri pentru o cursă Varșovia – Iași

Local

Aeroportul Iași, inclus în strategia de dezvoltare a unui important operator aerian: planuri pentru o cursă Varșovia – Iași

Iașul figurează pe lista viitoarelor destinații care vor fi introduse de operatorul aerian LOT (Polonia), conform presei poloneze. Președintele LOT a anunțat că operatorul vrea să introducă o cursă spre Iași, dar fără a preciza momentul în care zborul va fi disponibil.

„Vrem să zburăm către orașe precum Atena, Basel, Belgrad, Dublin, Hamburg, Iași, Larnaca, Lisabona, Lyon, Malta, Manchester, Nuremberg, Reykjavik sau Bologna – președintele companiei LOT”, a declarat președintele LOT, Michał Fijoł, conform sursei citate.

Până în anul 2028, LOT va opera 20 de rute noi și va transporta 16,9 milioane de pasageri, cu o cotă de piață de 30%. Pentru a permite această creștere, LOT va avea nevoie de o flotă de 109 avioane – în prezent are doar 75. Mărimea medie a avionului va crește cu aproximativ 30%. Se vor achiziționa cu 40% mai multe avioane regionale, a mai scris presa poloneză.

În prezent, LOT transportă anual circa 10 milioane de pasageri, ceea ce înseamnă că, la orizontul a cinci ani, operatorul polonez vrea să crească numărul cu până la 70%. Principala zonă unde LOT se va extinde este continentul nord-american (SUA și Canada), cu zboruri spre Montreal, Boston, Washington și San Francisco. Acest lucru va fi și în beneficiul Iașului, pasagerii aeroportului ieșean urmând a avea la dispoziție un hub alternativ pentru zboruri intercontinentale.

De asemenea, planurile LOT vizează Asia de Sud-Est (Colombo, Bangkok, Singapore, Ho Chi Minh City, Hanoi) și Extremul Orient asiatic (Busan, Canton, Osaka și Shanghai).

LOT a efectuat curse Iași – Varșovia în contextul declanșării războiului din Ucraina, când au fost relocate mai multe zboruri de la Chișinău.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top