Connect with us

Aeroportul Iași, inclus în strategia de dezvoltare a unui important operator aerian: planuri pentru o cursă Varșovia – Iași

Local

Aeroportul Iași, inclus în strategia de dezvoltare a unui important operator aerian: planuri pentru o cursă Varșovia – Iași

Iașul figurează pe lista viitoarelor destinații care vor fi introduse de operatorul aerian LOT (Polonia), conform presei poloneze. Președintele LOT a anunțat că operatorul vrea să introducă o cursă spre Iași, dar fără a preciza momentul în care zborul va fi disponibil.

„Vrem să zburăm către orașe precum Atena, Basel, Belgrad, Dublin, Hamburg, Iași, Larnaca, Lisabona, Lyon, Malta, Manchester, Nuremberg, Reykjavik sau Bologna – președintele companiei LOT”, a declarat președintele LOT, Michał Fijoł, conform sursei citate.

Până în anul 2028, LOT va opera 20 de rute noi și va transporta 16,9 milioane de pasageri, cu o cotă de piață de 30%. Pentru a permite această creștere, LOT va avea nevoie de o flotă de 109 avioane – în prezent are doar 75. Mărimea medie a avionului va crește cu aproximativ 30%. Se vor achiziționa cu 40% mai multe avioane regionale, a mai scris presa poloneză.

În prezent, LOT transportă anual circa 10 milioane de pasageri, ceea ce înseamnă că, la orizontul a cinci ani, operatorul polonez vrea să crească numărul cu până la 70%. Principala zonă unde LOT se va extinde este continentul nord-american (SUA și Canada), cu zboruri spre Montreal, Boston, Washington și San Francisco. Acest lucru va fi și în beneficiul Iașului, pasagerii aeroportului ieșean urmând a avea la dispoziție un hub alternativ pentru zboruri intercontinentale.

De asemenea, planurile LOT vizează Asia de Sud-Est (Colombo, Bangkok, Singapore, Ho Chi Minh City, Hanoi) și Extremul Orient asiatic (Busan, Canton, Osaka și Shanghai).

LOT a efectuat curse Iași – Varșovia în contextul declanșării războiului din Ucraina, când au fost relocate mai multe zboruri de la Chișinău.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top