Connect with us

Investiție de 4 milioane euro la o universitate ieșeană pentru o linie de vinificație

universitatea pentru stiintele vietii iasi

Local

Investiție de 4 milioane euro la o universitate ieșeană pentru o linie de vinificație

Universitatea pentru Științe ale Vieții (USV) va cheltui circa 4 milioane euro pentru construirea unei linii de vinificație în cadrul fermei „Vasile Adamachi”, alături de un depozit pentru fructe. În acest sens, USV a lansat deja licitația, contractul având o valoare estimată de peste 19 milioane lei.

„Construcție propusă este de tip hală, cu funcțiuni mixte, respectiv linie de vinificație și depozit fructe, alcătuită din două corpuri separate între ele de un rost seismic de 20 cm la nivelul fundațiilor”, se arată în caietul de sarcini.

Amprenta la sol a halei va fi de aproape 1.000 mp, iar suprafața desfășurată de 1.400 mp. Regimul de înălțime este P+1, la etaj fiind prevăzute spații de birouri și protocol, conform autorizației de construire emisă de Primăria Iași la mijlocul lunii septembrie 2023.

Odată ce va fi semnat un contract de lucrări – deschiderea ofertelor este programată pe 13 noiembrie, execuția trebuie finalizată în maximum un an. În ultima perioadă, USV a lansat mai multe investiții, una dintre cele mai importante fiind construirea campusul universitar de la Ezăreni în parteneriat cu mai multe entități, valoarea proiectului fiind de circa 25 milioane euro.

De asemenea, în fază de autorizare este un proiect pentru amenajarea unui centru de cercetare – o clădire cu 4 etaje, propusă pentru zona Aleii Mihail Sadvoeanu, în zona Castelului de apă.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top