Connect with us

ANL construiește două blocuri pentru tinerii din sănătate în Grădinari

blocuri gradinari iasi

Proiecte publice

ANL construiește două blocuri pentru tinerii din sănătate în Grădinari

După aproape 10 ani de la momentul în care ANL a dat în folosință ultimele locuințe la Iași, agenția națională a lansat o licitație pentru construirea a două blocuri cu 32 de apartamente în complexul Grădinari.

Proiectul a fost întocmit încă din anul 2017, iar în 2018 a fost emisă autorizația de construire. Însă, probabil din lipsă de fonduri, licitația de lucrări a fost lansată abia în cursul zilei de ieri (14 octombrie).

Valoarea estimată a contractului se ridică la 7,4 milioane lei, fără TVA. Potrivit documentației de atribuire, vor fi construite două blocuri cu 3 etaje, fiecare cu câte 16 apartamente.

Locuinţele vor fi disponibile pentru închiriere pentru tinerii specialişti din sănătate.

„Se autorizează construirea unui bloc de locuinţe colective, format din 2 tronsoane, cu un număr total de 32 de apartamente şi 33 locuri de parcare, apartamente împărţite astfel: 2 apartamente cu o cameră, 22 apartamente cu 2 camere şi 8 apartamente cu 3 camere”, se arată în autorizaţia 747/2018 eliberată de Primăria Iaşi pentru proiectul ANL.

În ultimele luni, agenția națională a lansat mai multe licitații pentru execuția de locuințe în diverse zone ale țării: Mediaş (20 mil. lei), Târgu Mureş (10,9 mil. lei), Moineşti (5,3 mil. lei), Topoloveni (9 mil. lei), Curtea de Argeş (2,4 mil. lei), Chitila (7,3 mil. lei) sau Giurgiu (10 mil. lei).

În județul Iași, au mai fost organizate două licitații, una la Târgu Frumos și cealaltă la Hârlău. În primul caz este vorba despre 24 de apartamente, fiind un proiect în valoare de 4,7 milioane lei, fără TVA. La licitație sunt înscriși șapte ofertanți: Conest, Construcţii Unu, Inside Construction, Pavi-lux, Katar Conneg, Simion Tehnoconstruct şi asocierea Consulting Expert – ABC Con Internaţional.

La Hârlău, ANL a atribuit, în august 2020, contractul de lucrări către Elitconstruct SRL. Proiectul are o valoare de 8,7 milioane lei, fără TVA, și prevede amenajarea a 48 de apartamente.

În municipiul Iaşi, ANL mai are în plan construirea de locuinţe în zone precum Smârdan şi Fântânilor, apartamente care vor putea fi contractate prin credit ipotecar.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top