Connect with us

Primăria Iași actualizează studiile pentru amenajarea Bahluiului

Proiecte publice

Primăria Iași actualizează studiile pentru amenajarea Bahluiului

Un proiect mai vechi al autorităților reintră în atenția publică. Primăria Iași a încheiat, recent, un contract pentru actualizarea tuturor documentațiile aferente proiectului de amenjare arhitecturală a râului Bahlui.

Contractul a fost semnat cu o firmă ieșeană (Proex Consult SRL) pentru suma de 18.000 lei. Potrivit informațiilor disponibile în sistemul național de achiziții publice (SICAP), firma va actualiza documentațiile precum: studiul de fezabilitate, documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, memorii pe specialități, analiza cost-beneficiu, devize de lucrări și inclusiv părți desenate.

Proiectul de amenajare arhitecturală a râului Bahlui a fost lansat acum mai bine de cinci ani, iar, în 2015, Primăria spunea că va accesa fonduri europene pentru realizarea investiției. Investiția, estimată la circa 16 milioane lei, presupune construirea a patru debarcadere, trei poduri pietonale, şapte platforme belvedere, piste de alergare, locuri de stat însoţite de pergole, zona va fi iluminată arhitectural pe întreg perimetrul, iar alimentarea cu energie electrică se va face cu o microhidrocentrală.

La acel moment, era avansat anul 2016 pentru începerea lucrărilor, iar 2018 ca an de finalizare a acestora. Dar, Primăria a lăsat proiectul într-un sertar și a eșuat în a atrage finanțări și în a implementa proiectul. În schimb, mediul public a fost invadat de randări.

La întocmirea proiectului tehnic a participat inclusiv firma contractată acum de Primărie pentru actualizarea documentațiilor.

Alte articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top