Connect with us

Ansamblul de amploare din Cicoarei a obținut primul aviz necesar

Aviz de oportunitate condiționat pentru această investiție

Investiții private

Ansamblul de amploare din Cicoarei a obținut primul aviz necesar

Proiectul celor 40 de tronsoane de bloc, propus pentru un amplasament din fața Spitalului Arcadia, a primit avizul de oportunitate de la arhitecții care fac parte din Comisia de resort de la nivelul municipalității.

Investiția aparține firmei brașovene Proaktiv Communication SRL, iar apix.ro a dezvăluit, în septembrie 2018, că această firmă are legătură cu George Steinberg, om de afaceri discret, implicat în diverse proiecte imobiliare la nivel național.

Amplasamentul investiției:

Dintre cele circa 40 de tronsoane de bloc, unul are un regim de înălțime cu 20 de etaje, iar restul au 2, 4, 6, 8 sau 15 etaje. Cele mai înalte blocuri sunt prevăzute în partea vest a amplasamentului, aproape de Spitalul Arcadia. Înălțimea maximă a fost stabilită la 70 metri.

Avizul de oportunitate are și condiție: procentul de ocupare a terenului (POT) să nu treacă de 40% din suprafața totală, în condițiile în care investitorii au solicitat un POT de 45%.

Proaktiv are la dispoziție un teren de peste 36.000 mp: o suprafață de cel puțin 14.000 mp va fi ocupată de construcții, în timp ce pe 7.800 mp vor fi amenajate trotuare, platforme, carosabil și parcări, iar spațiile verzi vor ocupa 14.408 mp.

De remarcat că Podul Cicoarei, aflat acum în construcție, va asigura o cale de acces  (poate) nesperată de investitor.

Planșa de mobilare urbană:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top