Connect with us

Antibiotice a pus în funcțiune un parc fotovoltaic

panouri fotovoltaice
Sursă foto: PxHere

Proiecte publice

Antibiotice a pus în funcțiune un parc fotovoltaic

Centrala fotovoltaică pusă în funcțiune de Antibiotice va produce, în medie, 3.500 MWh/an și va asigura 26,4% în necesarul de energie electrică al companiei, se arată într-un comunicat publicată pe Bursă. Investiția a avut o valoare de circa 12 milioane lei, în condițiile în care 4 milioane lei sunt bani PNRR, iar restul reprezintă fonduri proprii ale producătorului de medicamente.

Conform sursei citate, noua capacitate de producție a energiei electrice din surse regenerabile (energie solară) este amplasată la sol, pe platforma companiei, și se întinde pe o suprafață construită de aproape 31.500 mp mp, fiind instalate 4.680 panouri fotovoltaice. Noua facilitate va reduce amprenta de carbon cu peste 2.000 de tone anual.

„Reducerea amprentei de carbon, în perspectiva UE de a atinge neutralitatea climatică în orizontul 2050, reprezintă o preocupare strategică pentru Antibiotice. Ne-am construit o strategie privind eficiența energetică pe platforma noastră care să asigure un anumit grad de autonomie energetică în procesele industriale, iar această investiție reprezintă un pas important în această direcție. Din totalul energiei anuale consumate vom asigura, prin acest parc fotovoltaic, peste un sfert din surse regenerabile și acest aspect va contribui semnificativ la procesul de decarbonizare”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iași.

Parcul fotovoltaic a fost amenajat în 4 luni, conform comunicatului. Capacitatea totală instalată este de 2,5 MW.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top