Connect with us

A fost lansată licitația pentru modernizarea bld. Poitiers

bld poitiers iasi

Proiecte publice

A fost lansată licitația pentru modernizarea bld. Poitiers

Primăria Iași a lansat licitația pentru modernizarea bld. Poitiers, un proiect cu valoare de 37,8 milioane lei, fără TVA, finanțat (parțial) prin intermediul unui credit pe care municipalitatea urmează să-l contracteze. Constructorii interesați pot depune oferte până pe 9 mai.

În atribuirea contractului, ponderea cea mai mare o are prețul ofertei (80%), fiind introdus și un al doilea indicator, respectiv o perioadă de garanție extinsă (72 luni – 20%). Bld. Poitiers are o lungime de 2,6 km, cu patru benzi de 3,5 m. Proiectul cuprinde și lucrări de întreținere la pasajul CUG-Cetățuia (280 m).

„Toate lucrările de modernizare se vor executa sub trafic, cu devierea temporară a circulației rutiere și pietonale pe jumătate din partea carosabilă a bulevardului Poitiers, respectiv pe jumătate din calea de pod a pasjaului Cetățuia – CUG”, se precizează în caietul de sarcini.

Principalele lucrări constau în:

  • lucrările de înlocuire infrastructură și suprastructură carosabil, modernizare trotuare, modernizare spații verzi
  • lucrări de poduri
  • lucrări de instalații electric de iluminat: suplimentare numărului de stâlpi de iluminat
  • protecție sau relocări rețele de utilități, dacă este cazul

În context, amintim că, în august 2022, Primăria a semnat contractul de modernizare a șos. Bucium, dar, până în prezent au fost efectuate doar intervenții minime. Totodată, în august 2023, municipalitatea a semnat și contractul pentru reabilitarea pasajului Socola. Ambele lucrări au fost adjudecate de către Conest. La aceste obiective, lucrările vor începe abia după ce Primăria va amenaja un drum provizoriu (cu trecere la nivel de cale ferată – alternativă de trafic) pentru care urmează să lanseze o procedură de achiziție de lucrări.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top