Connect with us

Aprobarea turnului de 62 metri din Păcurari a fost amânată

Aceasta este zona în care este propus turnul

Investiții private

Aprobarea turnului de 62 metri din Păcurari a fost amânată

Consilierii locali au amânat luarea unei decizii cu privire la construirea unui turn de 62 metri în Păcurari, propunerea aparținând unui investitor privat. Amplasamentul investiției este în dreptul rampei de ieșire a pasajului Canta.

International Connection SRL, companie care activează în domeniul textilelor, a propus construirea unui ansamblu cu cinci clădiri, iar pentru unul dintre imobile a prevăzut o înălțime maximă de 62 metri și 14 etaje. La o astfel de înălțime, blocul ar fi trebuit să aibă 19 etaje, în cazul în care propunerea viza doar locuințe colective. Însă, dezvoltatorul propune funcțiune mixtă: locuințe, birouri, spații comerciale. De regulă, în cazul locuințelor se aprobă 3 metri/etaj, iar în cazul birourilor se poate ajunge și la 4 metri/etaj.

În documentaţia ataşată proiectului nu a fost depus nici până astăzi, aşa cum i s-a solicitat investitorului, planul de situaţie cu viza Oficiului Judeţean de Cadastru, deci documentaţia topo este incompletă”, a explicat secretarul municipiului Denisa Ionașcu amânarea proiectului de hotărâre privind aprobarea PUZ-ului.

Planșa de reglementări urbanistice:

În schimb, consilierii locali au dat undă verde la alte peste 30 de proiecte de hotărâre pentru aprobarea de investiții private. Fluxul APIX a prezentat proiectele AICI.

 

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top