Connect with us

Circa 100 de apartamente vor fi amenajate în două blocuri din Oancea

Zona de construire cuprinde și un mic spațiu verde

Investiții private

Circa 100 de apartamente vor fi amenajate în două blocuri din Oancea

Două blocuri de locuințe vor fi construite în zona Oancea: unul cu opt etaje, iar celălalt cu șase etaje. Dezvoltatorul (Daniel Cristinel Niculiță) a primit deja undă verde din partea Consiliului Local și așteaptă emiterea autorizației de construire.

Amplasamentul investiției:

Investitorul are la dispoziție o suprafață de 1.786 mp pe str. Oancea nr. 20. Consilierii locali au aprobat un procent de ocupare de 50%, un coeficient de utilizare a terenului egal cu 3 și o înălțime maximă de 32 metri. Cu un astfel de CUT, dezvoltatorul poate, teoretic, să amenajeze aproximativ 100 de apartamente cu o suprafață medie de 50 mp.

Locul unde vor fi ridicate blocurile:

Niculiță a început procesul de autorizare în august 2016, iar în noiembrie 2017 a fost dată hotărârea de CL privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal. Încă de la începutul anului 2017 au fost înregistrate mai multe sesizări împotriva derulării investiției. Asociația de proprietari BL. 362 – str. Han Tătar nr. 10 a reclamat instabilitatea solului și alunecările de teren din vecinătatea suprafeței deținute de Niculiță.

Ulterior, investitorul a prezentat un nou studiu geotehnic prin care s-a stabilit că „caracteristicile terenului sunt adecvate construirii unei clădiri înalte”.

„Soluția arhitecturală propusă se va încadra în aspectul general al zonei într-o relație perfectă cu clădirile învecinate. Orice disconfort creat de edificarea construcției va fi atent monitorizat, beneficiarul asigură vecinii de întreaga lui implicare și disponibilitate pentru remedierea, în cel mai scurt timp, a oricărei probleme semnalată”, se arată în răspunsul dezvoltatorului. După luna mai 2017 nu au mai fost înregistrate sesizări, iar proiectul urbanistic a fost aprobate în luna noiembrie atât în Comisia de urbanism, cât și în Consiliul Local.

Planșa de reglementări urbanistice (notă – inițial, dezvoltatorul a vrut un bloc de 10 etaje și unul de 8, dar regimul maxim de înălțime aprobat de PMI a fost de opt etaje):

Cel mai probabil, lucrările la cele două blocuri din Oancea vor începe în primăvara anului 2018, dezvoltatorul fiind cunoscut și pentru alte proiecte imobiliare derulate la Iași.

Citește AICI despre oferta de publicitate a fluxului APIX.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top