Connect with us

Moara de Vânt: două blocuri lângă Pensiunea Alexia

Blocuri deja construite în Moara de Vânt. Foto: Virgil LEIȚOIU

Investiții private

Moara de Vânt: două blocuri lângă Pensiunea Alexia

Șefii Imperia Imobiliare vor derula un proiect în zona Moara de Vânt. Paul Avătăji și Constantin Gavrilă vor să construiască două blocuri a câte patru etaje, în zona Pensiunii Alexia. Moara de Vânt se află într-un plin proces de dezvoltare, foarte mulți investitori alegând să ridice blocuri sau cartiere de vile. În 2019 va începe și construcția Spitalul Regional de Urgențe în zona centrală a platoului.

Amplasamentul investiției:

Dezvoltatorii au la dispoziție o suprafață de 2.400 mp. Pentru unul dintre blocuri, Consiliul Local a aprobat un regim de înălțime format din subsol, demisol, parter și patru etaje, iar pe celălalt l-au limitat la trei etaje și mansardă. Procentul maxim de ocupare a terenului ajunge la 50%, iar coeficientul de utilizare a terenului este egal cu 2,5.

Investitorii au început procesul de autorizare încă din primăvara anului 2016, imediat după ce au achiziționat terenul. La mijlocul lunii octombrie 2017, proiectul a fost avizat favorabil de către Comisia de urbanism, iar o lună mai târziu a venit rândul Consiliului Local să aprobe planul urbanistic zonal. În prezent, investitorii așteaptă emiterea autorizației de construire și, cel mai probabil, în primăvara anului 2018 vor începe lucrările.

Planșa de reglementări urbanistice:

Moara de Vânt este una dintre cele mai dinamice zone din oraș din punct de vedere imobiliar. Cel mai mare proprietar de teren rămâne Primăria Iași cu peste 150 ha, suprafață care se află în centrul platoului. Lângă pădurea cu pini, din partea sud-vestică a platoului, se construiesc în special blocuri cu câte trei etaje.

Citește și:

Zapodeanu, de neoprit: încă 28 de vile în Moara de Vânt
Moara de Vânt: noi blocuri apar la marginea pădurii
Un italian construiește vile și blocuri în Moara de Vânt
Tu știi în ce cartier stai? Limitele cartierului Moara de Vânt (III)

În schimb, în partea nordică a platoului au fost aprobate PUZ-uri pentru cartiere de vile, principalul beneficiar fiind latifundiarul Ioan Zapodeanu. El a obținut de la Primărie undă verde pentru circa 70 de vile (în apropiere de SRU, precum și lângă Lacul Aroneanu), dar vinde parcele pe bucată fără să construiască el însuși.

Blocuri construite deja în zona Moara de Vânt:

Citește AICI despre oferta de publicitate a fluxului APIX.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top