Connect with us

Un italian construiește vile și blocuri în Moara de Vânt

Liniștea platoului va fi tulburată în următorii ani de ritmul intens de dezvoltare

Investiții private

Un italian construiește vile și blocuri în Moara de Vânt

Un om de afaceri italian intră în forță pe platoul Moara de Vânt. Simonotti Gianluca Adolfo a demarat construcția a patru vile și a două blocuri cu câte trei etaje.

Casele vor fi ridicate, conform informațiilor APIX, pe parcele achiziționate de la latifundiarul Ioan Zapodeanu. În același timp, cele două parcele pentru blocurile de locuințe au fost cumpărate de alte două persoane fizice.

Cele două proiecte imobiliare se află la poli opuși ai platoului Moara de Vânt. Complexul de vile va fi amenajat în apropierea Lacului Aroneanu, în timp ce blocurile sunt prevăzute pentru zona de la marginea pădurii din apropiere de Little Texas.

Amplasamentul vilelor (italianul deține mai multe parcele în cele două locuri încadrate mai jos cu roșu):

În cazul vilelor, există deja un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat. Consiliul Local (CL) a avizat favorabil solicitarea lui Ioan Zapodeanu în urmă cu câteva luni. La acest moment, italianul pregătește documentația pentru obținerea autorizațiilor de construire.

În ceea ce privește blocurile, proiectul este derulat prin firma Swiss Italy Group și se află într-o etapă premergătoare aprobării în CL a planurilor urbanistice zonale.

Amplasamentul blocurilor:

Platoul Moara de Vânt va cunoaște o dezvoltare în ritm alert în următorii 10 ani, fiind vorba atât despre investiții private, cât și publice. Cel mai important proiect este cel privind construirea Spitalului Regional de Urgențe. Citește mai multe despre investițiile din Moara de Vânt AICI, AICI, AICI, AICI, AICI sau AICI.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top