Connect with us

Autostrada Nordului: CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea lucrărilor

Național

Autostrada Nordului: CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea lucrărilor

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) a semnat astăzi contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate în cazul a două loturi din autostrada Nordului: Bistrița – Vatra Dornei și Vatra DorneiSuceava, informează un comunicat al companiei.

Pentru tronsonul Bistrița – Vatra Dornei, documentația tehnică va fi realizată de către firma Explan SRL pentru suma de 15,8 milioane lei, fără TVA. În cazul sectorului Vatra Dornei – Suceava, licitația a fost adjudecată de către o asociere de firme formată din Best Consulting & Design și Ingenieria Especializada la o valoare de 14,7 milioane lei, fără TVA. Fondurile sunt asigurate din surse europene.

Prestatorii trebuie să asigure, conform contractelor, următoarele servicii:

  • Elaborarea Studiului de Fezabilitate (SF), ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare (norme, normative, standarde, legi etc.);
  • Întocmirea documentației suport și asistența acordată Beneficiarului pentru depunerea și susținerea aplicației de finanțare;
  • Pregătirea documentației de atribuire a contractului de proiectare și execuție lucrări și Asistența tehnică acordată Beneficiarului în perioada derulării procedurilor de achiziție publică pentru proiectare și execuție lucrări.

Durata de realizare a serviciilor de proiectare este de 18 luni de la data de începere a fiecărui contract.

În cazul lotului 1 al autostrăzii, sectorul Baia Mare – Bistrița, licitația a fost contestată. CNAIR a atribuit acest lot unei asocieri de firme condusă de Search Corporation pentru o sumă de 15,2 milioane lei.

Foto: Hotnews.ro

Articole din categoria Național

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top